ЕУРО: Хулигани крећу! Енглези траже освету, а Руси сукоб са Хрватима!

Хаос са улица Марсеја од данас се преселио у Лил и 25 километара удаљени Ленс, па и у Париз. У Лилу су играли Руси, у Ленсу Енглези и Велшани, у Паризу Немци и Пољаци. Руси најављују покољ, Енглези освету, а УЕФА већ прети избацивањем са шампионата.

Фудбал 15.06.2016 | 19:00
ЕУРО: Хулигани крећу! Енглези траже освету, а Руси сукоб са Хрватима!
Француска све више личи на ратну зону! Правила нема, у сукобу је свако са сваким, а оно што је најгоре, ескалација насиља се тек очекује!

 
Руски хулиган, који се представио као Роман, описује даље планове.

- Када говоримо о навијачима, Руси су краљеви Европе. Енглези су нас занимали само због традиције. Енглези су матори, дебели и пијани. Сада смо више заинтересовани за Хрвате и Пољаке - најављује још крвавије сукобе овај руски хулиган.

Критична тачка је, бар у наредна два дана, север Француске. У Лилу су се данас састали Руси и Словаци, у Ленсу, до кога се било којим превозом стиже за 15 минута, сутра Енглези и Велшани, а 190 километара ниже у Паризу Немци и Пољаци. Плус је ту група Срба, која је на страни Руса. Не зна се само ко је бешњи, ко жељнији туче, а ко освете.

Ипак, после хаоса у Марсеју, све очи упрте су у Русе и Енглезе. Сви страхују да ће досадашњи биланс од 35 повређених и 20 ухапшених бити надмашен. Енглески медији већ сеју страх наводећи да ће тврдо језгро руских хулигана, њих 200, свакако доћи до Ленса, али и да хулигани са Острва, жељни освете после пораза у Марсеју, на све начине покушавају да се домогну овог градића.

- Нас 200 је у Русији дуго тренирало за Евро. Нисмо мекани као Енглези у њиховим “лакоста” мајицама, ми смо војници, а има нас из Москве, Санкт Петербурга, спремни смо као животиње - прича други руски навијач.

А многи страхују и од туче Енглеза и Велшана на градском тргу у Ленсу. Наводно, Челсијеви „хедхантерси“ и навијачи Кардифа „соул кру“ спремају другу епизоду хаоса који су недавно направили у Енглеској. Зато је и потенцијални сукоб Немаца и Пољака у Паризу још и најмањи проблем...

На срећу, ни полиција не седи скрштених руку. Прекјуче су са митраљезима упали у хотел где су стационирани руски навијачи, а јуче су зауставили аутобус на улазу у Лил и ухапсили 50 хулигана.

- Окружила нас је специјална полиција наоружана са око 100 пушака. Одвели су нас на неки паркинг, избацили из аутобуса и повели на неодређено место. Прво су говорили да траже оружје и дрогу, а затим су променили причу и рекли да нас воде код тужиоца - рекао је Александер Шпригин, председник Руске уније навијача.

Међутим, ни ту није крај. Нови хаос са истим актерима спрема се опет у трећем колу, али на југу Француске! У Тулузу се састају Руси и Велшани, на 200 килиометара у Бордоу ће бити Хрвати, којима Руси такође прете, а у Марсеју Украјинци и Пољаци! Енглези ће бити мало изнад, у Сент Етјену, али сви ти градови су на сат-два вожње брзим возовима. Хаос се тек спрема...

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар