EURO: Huligani kreću! Englezi traže osvetu, a Rusi sukob sa Hrvatima!

Haos sa ulica Marseja od danas se preselio u Lil i 25 kilometara udaljeni Lens, pa i u Pariz. U Lilu su igrali Rusi, u Lensu Englezi i Velšani, u Parizu Nemci i Poljaci. Rusi najavljuju pokolj, Englezi osvetu, a UEFA već preti izbacivanjem sa šampionata.

Fudbal 15.06.2016 | 19:00
EURO: Huligani kreću! Englezi traže osvetu, a Rusi sukob sa Hrvatima!
Francuska sve više liči na ratnu zonu! Pravila nema, u sukobu je svako sa svakim, a ono što je najgore, eskalacija nasilja se tek očekuje!

 
Ruski huligan, koji se predstavio kao Roman, opisuje dalje planove.

- Kada govorimo o navijačima, Rusi su kraljevi Evrope. Englezi su nas zanimali samo zbog tradicije. Englezi su matori, debeli i pijani. Sada smo više zainteresovani za Hrvate i Poljake - najavljuje još krvavije sukobe ovaj ruski huligan.

Kritična tačka je, bar u naredna dva dana, sever Francuske. U Lilu su se danas sastali Rusi i Slovaci, u Lensu, do koga se bilo kojim prevozom stiže za 15 minuta, sutra Englezi i Velšani, a 190 kilometara niže u Parizu Nemci i Poljaci. Plus je tu grupa Srba, koja je na strani Rusa. Ne zna se samo ko je bešnji, ko željniji tuče, a ko osvete.

Ipak, posle haosa u Marseju, sve oči uprte su u Ruse i Engleze. Svi strahuju da će dosadašnji bilans od 35 povređenih i 20 uhapšenih biti nadmašen. Engleski mediji već seju strah navodeći da će tvrdo jezgro ruskih huligana, njih 200, svakako doći do Lensa, ali i da huligani sa Ostrva, željni osvete posle poraza u Marseju, na sve načine pokušavaju da se domognu ovog gradića.

- Nas 200 je u Rusiji dugo treniralo za Evro. Nismo mekani kao Englezi u njihovim “lakosta” majicama, mi smo vojnici, a ima nas iz Moskve, Sankt Peterburga, spremni smo kao životinje - priča drugi ruski navijač.

A mnogi strahuju i od tuče Engleza i Velšana na gradskom trgu u Lensu. Navodno, Čelsijevi „hedhantersi“ i navijači Kardifa „soul kru“ spremaju drugu epizodu haosa koji su nedavno napravili u Engleskoj. Zato je i potencijalni sukob Nemaca i Poljaka u Parizu još i najmanji problem...

Na sreću, ni policija ne sedi skrštenih ruku. Prekjuče su sa mitraljezima upali u hotel gde su stacionirani ruski navijači, a juče su zaustavili autobus na ulazu u Lil i uhapsili 50 huligana.

- Okružila nas je specijalna policija naoružana sa oko 100 pušaka. Odveli su nas na neki parking, izbacili iz autobusa i poveli na neodređeno mesto. Prvo su govorili da traže oružje i drogu, a zatim su promenili priču i rekli da nas vode kod tužioca - rekao je Aleksander Šprigin, predsednik Ruske unije navijača.

Međutim, ni tu nije kraj. Novi haos sa istim akterima sprema se opet u trećem kolu, ali na jugu Francuske! U Tuluzu se sastaju Rusi i Velšani, na 200 kiliometara u Bordou će biti Hrvati, kojima Rusi takođe prete, a u Marseju Ukrajinci i Poljaci! Englezi će biti malo iznad, u Sent Etjenu, ali svi ti gradovi su na sat-dva vožnje brzim vozovima. Haos se tek sprema...

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar