Орешковић спреман да поднесе оставку?

Премијер Хрватске Тихомир Орешковић могао би ускоро да поднесе оставку, јавили су хрватски медији.

 

Регион 02.06.2016 | 22:30
Орешковић спреман да поднесе оставку?

Вијест о Орешковићевој спремности да поднесе оставку најприје је објавио портал "Директно.хр", који је близак владајућој Хрватској демократској заједници (ХДЗ), а позвали су се на "добро обавјештене медијске кругове".

Наводно Орешковић планира да у наредна 24 часа одржи драматичан говор, а могао би да поднесе и неопозиву оставку због актуелне политичке кризе, навео је портал.

Из владе су негирали да премијер намјерава да одржи конференцију за новинаре, каква је била првобитна информација, али на даља питања нису одговорили, преноси регионална Н1.

Наводи о могућој оставци премијера услиједили су пошто је у четвртак изненада одложена редовна сједница владе што је подстакло додатна нагађања о продубљавању кризе власти десног центра уздрмане афером "Консултантица".

Орешковић је убрзо послије објаве напустио сједиште Владе, а о одлагању нису знали ни министри у влади.

Владајућа коалиција десног центра коју чине Домољубна коалиција предвођена ХДЗ-ом и коалицијом Мост нашла се у великој кризи пошто је у медијима откривена афера "Консултантица", односно пословна повезаност фирме Дримиа супруге првог потпредсједника Владе Томислава Карамарка (ХДЗ), с фирмом консултанта МОЛ-а Јосипа Петровића.

Опозиција је покренула у Сабору поступак опозива првог потпредсједника Владе, јер сматрају да је ријеч о његовој политичкој одговорности, а иницијативу подржава и Мост, без чије подршке у Сабору владајућа коалиција губи већину.

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Книн

03.06.2016 20:34

Мозе ли се његоба оставка скувати за руцак?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јохан.

04.06.2016 16:31

Орешковићу! Једино би ти то било изправно' паметан ЧОВЕК 'са таквим сурадницима НЕ МОЖЕ изаћи на крај ! Свако вуче на своју СТРАНУ' жалостно.