Orešković spreman da podnese ostavku?

Premijer Hrvatske Tihomir Orešković mogao bi uskoro da podnese ostavku, javili su hrvatski mediji.

 

Region 02.06.2016 | 22:30
Orešković spreman da podnese ostavku?

Vijest o Oreškovićevoj spremnosti da podnese ostavku najprije je objavio portal "Direktno.hr", koji je blizak vladajućoj Hrvatskoj demokratskoj zajednici (HDZ), a pozvali su se na "dobro obavještene medijske krugove".

Navodno Orešković planira da u naredna 24 časa održi dramatičan govor, a mogao bi da podnese i neopozivu ostavku zbog aktuelne političke krize, naveo je portal.

Iz vlade su negirali da premijer namjerava da održi konferenciju za novinare, kakva je bila prvobitna informacija, ali na dalja pitanja nisu odgovorili, prenosi regionalna N1.

Navodi o mogućoj ostavci premijera uslijedili su pošto je u četvrtak iznenada odložena redovna sjednica vlade što je podstaklo dodatna nagađanja o produbljavanju krize vlasti desnog centra uzdrmane aferom "Konsultantica".

Orešković je ubrzo poslije objave napustio sjedište Vlade, a o odlaganju nisu znali ni ministri u vladi.

Vladajuća koalicija desnog centra koju čine Domoljubna koalicija predvođena HDZ-om i koalicijom Most našla se u velikoj krizi pošto je u medijima otkrivena afera "Konsultantica", odnosno poslovna povezanost firme Drimia supruge prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka (HDZ), s firmom konsultanta MOL-a Josipa Petrovića.

Opozicija je pokrenula u Saboru postupak opoziva prvog potpredsjednika Vlade, jer smatraju da je riječ o njegovoj političkoj odgovornosti, a inicijativu podržava i Most, bez čije podrške u Saboru vladajuća koalicija gubi većinu.

Izvor: Agencije

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Knin

03.06.2016 20:34

Moze li se njegoba ostavka skuvati za rucak?

ODGOVORITE
Name

Johan.

04.06.2016 16:31

Oreškoviću! Jedino bi ti to bilo izpravno' pametan ČOVEK 'sa takvim suradnicima NE MOŽE izaći na kraj ! Svako vuče na svoju STRANU' žalostno.