Савић објавио списак играча и план припрема за ОИ: Свјетска лига припрема за Рио!

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић позвао обојицу ватерполиста Партизана који су држали увредљив транспарент на рачун Црвене звезде.

Остали спортови 01.06.2016 | 19:40
Савић објавио списак играча и план припрема за ОИ: Свјетска лига припрема за Рио!

Дејан Савић је још једном показао да је изнад клубаштва и размирица.

Двојица ватерполиста Партизана, Димтирије Ристичевић и Немања Вицо, направили су непромишљен гест након што је Партизан освојио титулу првака Србије, држћећи у рукама навијачи транспарент којим се вређала Црвена звезда и њени навијачи.

Обојица су се потом покајали и извинили због тога, као и њихов клуб Партизан.

Било је претпоставки и да их Савић неће позвати у национални тим, али селектор је урадио оно што је замислио и није се освртао ни на какве коментаре.

Обојица су на списку играча који су позвани на припреме националног тима (од 6. до 12. јуна).

Цео списак:

Гојко Пијетловић, Димитрије Ристичевић, Лазар Добожанов, Виктор и Страхиња Рашовић, Милош Ћук, Душан Мандић, Радомир Драшовић, Сава Ранђеловић, Немања Убовић, Немања Вицо, Слободан Никић, Матеја Асановић, Драгољуб Рогач, Гаврил Суботић, Драшко Гогов и Никола Јакшић.

На припремама у Крагујевцу прикључиће се: Филиповић, Прлаиновић, Душко Пијетловић, Гоцић, Алексић, Стеван Митровић и Бранислав Митровић мада ће коначан списак за Крагујевац бити накнадно дефинисан због припрема младе репрезентације.

Изабраници Дејана Савића окупиће се на Кошутњаку и радити са селекцијом САД, на чијој клупи седи српски стручњак Дејан Удовичић.

Селектор "делфина" Савић истиче да ће завршни турнир Светске лиге, који се игра од 21. до 26. јуна у кинеском Хуижуу (ривали у групи САД, Кина и Бразил), бити права провера за Олимпијске игре.

"Све смо испланирали. Светска лига ће послужити као и 2014. за припреме. Утакмице ће бити у другом плану. И на турниру у Бору ће екипе проверити своју форму, али је сигурно да ће бити и 'скривалица'. Очекује нас велики турнир у Рију на којем бар осам екипа могу да се надају постољу. Не треба нам притисак и на томе ћу посебно инсистирати у почетку рада. Турнири из Трста и Јокохаме не значе ништа у погледу форме, прави рад тек предстоји", рекао је Савић.  

Посебно је истакао да ће покушати да скине терет екипи због "већ виђеног" првог места на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

"То је стара тема, свесни смо шта Олимпијске игре носе. Знамо како ћемо да се носимо са тим бременом. Ако неко то зна, онда смо то ми. Рећи ћу играчима да не обраћују превише пажњу на медијска писања", поручио је Савић.

ПЛАН ПРИПРЕМА:

6. - 12. јун: Припреме у Београду са репрезентацијом САД;

13 - 18. јун: Припреме у Крагујевцу;

19. - 27. јун: Учешће на финалном турниру Светске лиге у Кини. Ривали у групи: САД, Кина и Бразил;

1. јул - Окупљање у Београду;

2. до 10. јул: Припреме у Крању;

13. до 17. јул: Турнир у Бору, учествују - Србија, Црна Гора, Шпанија, Грчка, Италија, Јапан, Бразил и Француска.

19. до 22. јул: Припреме са Мађарском у Београду, а 21. јула званична утакмица у Смедереву;

24. до 27. јул: Припреме у СЦ Ости у Риму са репрезентацијом Италије;

29. јул: Вечерњи тренинг у Београду, конференција за штампу, сликање

30. јул: Полазак у Рио

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар