Savić objavio spisak igrača i plan priprema za OI: Svjetska liga priprema za Rio!

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić pozvao obojicu vaterpolista Partizana koji su držali uvredljiv transparent na račun Crvene zvezde.

Ostali sportovi 01.06.2016 | 19:40
Savić objavio spisak igrača i plan priprema za OI: Svjetska liga priprema za Rio!

Dejan Savić je još jednom pokazao da je iznad klubaštva i razmirica.

Dvojica vaterpolista Partizana, Dimtirije Rističević i Nemanja Vico, napravili su nepromišljen gest nakon što je Partizan osvojio titulu prvaka Srbije, držćeći u rukama navijači transparent kojim se vređala Crvena zvezda i njeni navijači.

Obojica su se potom pokajali i izvinili zbog toga, kao i njihov klub Partizan.

Bilo je pretpostavki i da ih Savić neće pozvati u nacionalni tim, ali selektor je uradio ono što je zamislio i nije se osvrtao ni na kakve komentare.

Obojica su na spisku igrača koji su pozvani na pripreme nacionalnog tima (od 6. do 12. juna).

Ceo spisak:

Gojko Pijetlović, Dimitrije Rističević, Lazar Dobožanov, Viktor i Strahinja Rašović, Miloš Ćuk, Dušan Mandić, Radomir Drašović, Sava Ranđelović, Nemanja Ubović, Nemanja Vico, Slobodan Nikić, Mateja Asanović, Dragoljub Rogač, Gavril Subotić, Draško Gogov i Nikola Jakšić.

Na pripremama u Kragujevcu priključiće se: Filipović, Prlainović, Duško Pijetlović, Gocić, Aleksić, Stevan Mitrović i Branislav Mitrović mada će konačan spisak za Kragujevac biti naknadno definisan zbog priprema mlade reprezentacije.

Izabranici Dejana Savića okupiće se na Košutnjaku i raditi sa selekcijom SAD, na čijoj klupi sedi srpski stručnjak Dejan Udovičić.

Selektor "delfina" Savić ističe da će završni turnir Svetske lige, koji se igra od 21. do 26. juna u kineskom Huižuu (rivali u grupi SAD, Kina i Brazil), biti prava provera za Olimpijske igre.

"Sve smo isplanirali. Svetska liga će poslužiti kao i 2014. za pripreme. Utakmice će biti u drugom planu. I na turniru u Boru će ekipe proveriti svoju formu, ali je sigurno da će biti i 'skrivalica'. Očekuje nas veliki turnir u Riju na kojem bar osam ekipa mogu da se nadaju postolju. Ne treba nam pritisak i na tome ću posebno insistirati u početku rada. Turniri iz Trsta i Jokohame ne znače ništa u pogledu forme, pravi rad tek predstoji", rekao je Savić.  

Posebno je istakao da će pokušati da skine teret ekipi zbog "već viđenog" prvog mesta na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

"To je stara tema, svesni smo šta Olimpijske igre nose. Znamo kako ćemo da se nosimo sa tim bremenom. Ako neko to zna, onda smo to mi. Reći ću igračima da ne obraćuju previše pažnju na medijska pisanja", poručio je Savić.

PLAN PRIPREMA:

6. - 12. jun: Pripreme u Beogradu sa reprezentacijom SAD;

13 - 18. jun: Pripreme u Kragujevcu;

19. - 27. jun: Učešće na finalnom turniru Svetske lige u Kini. Rivali u grupi: SAD, Kina i Brazil;

1. jul - Okupljanje u Beogradu;

2. do 10. jul: Pripreme u Kranju;

13. do 17. jul: Turnir u Boru, učestvuju - Srbija, Crna Gora, Španija, Grčka, Italija, Japan, Brazil i Francuska.

19. do 22. jul: Pripreme sa Mađarskom u Beogradu, a 21. jula zvanična utakmica u Smederevu;

24. do 27. jul: Pripreme u SC Osti u Rimu sa reprezentacijom Italije;

29. jul: Večernji trening u Beogradu, konferencija za štampu, slikanje

30. jul: Polazak u Rio

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar