Видео: Стигао "Ушати", журка у Мадриду!

Фудбалери Реал Мадрида су освојили Лигу шампиона после бољег извођења једанаестераца у дуелу са Атлетико Мадридом.

Фудбал 29.05.2016 | 14:00
Видео: Стигао "Ушати", журка у Мадриду!

"Ушати"“ пехар је свакако морао стићи у Мадрид, а сада му се радује "краљевска" страна града.

"Галактикоси" су повели преко Серхија Рамоса, а у 48. минуту Гризман је промашио пенал. Изједначење је донео Јаник Фереира-Караско. У продужецима није било голова, а одлучујући пенал постигао је Кристијано Роналдо.

Капитен Серхио Рамос је први пут у каријери подигао пехар, јер је пре две године капитенску траку носио Икер Касиљас, који је сада у Порту.

Као и пре две сезоне Рамос је постигао гол у финалу и тако постао једини дефанзивац који је тресао мреже у два финала Лиге шампиона.

Шпански дефанзивац имао је ту част да испред великог броја навијача који су се окупили да поздраве победничку поворку подигне пехар и да буде на челу отвореног аутобуса који је дефиловао градом.

Многобројни навијачи скупили су се да поздраве своје хероје и учествују у историјској 11. титули првака Европе.

Човек који је дефинитивно преокренуо ову сезону је Зинедин Зидан. Тим је под вођством Рафе Бенитеса играо јако лоше, али је са доласком на клупу француског стручњака све дошло на своје место.

Зизу је једини који је освајао ЛШ као играч, асистент и главни тренер, а такође је први француски стручњак са освојеном Лигом шампиона.

Поред њега се нашао и Алваро Арбелоа, који броји последње дане на "Сантјаго бернабеу". Бек Реала је недавно добио сјајан испраћај од навијача, а после истека уговора потражиће нови клуб.

Кристијано Роналдо је најбољи стрелац Лиге шампиона ове сезоне, али је због проблема са повредом играо финале недодовљно спреман.

Није много показао током 120 минута игре, али када се одлучивало – погодио је пенал.

Иако су фудбалери Реала у Мадрид стигли рано ујутру око шест часова на улицама престонице Шпаније шампионе Европе дочекало је 30.000 људи.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар