Video: Stigao "Ušati", žurka u Madridu!

Fudbaleri Real Madrida su osvojili Ligu šampiona posle boljeg izvođenja jedanaesteraca u duelu sa Atletiko Madridom.

Fudbal 29.05.2016 | 14:00
Video: Stigao "Ušati", žurka u Madridu!

"Ušati"“ pehar je svakako morao stići u Madrid, a sada mu se raduje "kraljevska" strana grada.

"Galaktikosi" su poveli preko Serhija Ramosa, a u 48. minutu Grizman je promašio penal. Izjednačenje je doneo Janik Fereira-Karasko. U produžecima nije bilo golova, a odlučujući penal postigao je Kristijano Ronaldo.

Kapiten Serhio Ramos je prvi put u karijeri podigao pehar, jer je pre dve godine kapitensku traku nosio Iker Kasiljas, koji je sada u Portu.

Kao i pre dve sezone Ramos je postigao gol u finalu i tako postao jedini defanzivac koji je tresao mreže u dva finala Lige šampiona.

Španski defanzivac imao je tu čast da ispred velikog broja navijača koji su se okupili da pozdrave pobedničku povorku podigne pehar i da bude na čelu otvorenog autobusa koji je defilovao gradom.

Mnogobrojni navijači skupili su se da pozdrave svoje heroje i učestvuju u istorijskoj 11. tituli prvaka Evrope.

Čovek koji je definitivno preokrenuo ovu sezonu je Zinedin Zidan. Tim je pod vođstvom Rafe Benitesa igrao jako loše, ali je sa dolaskom na klupu francuskog stručnjaka sve došlo na svoje mesto.

Zizu je jedini koji je osvajao LŠ kao igrač, asistent i glavni trener, a takođe je prvi francuski stručnjak sa osvojenom Ligom šampiona.

Pored njega se našao i Alvaro Arbeloa, koji broji poslednje dane na "Santjago bernabeu". Bek Reala je nedavno dobio sjajan ispraćaj od navijača, a posle isteka ugovora potražiće novi klub.

Kristijano Ronaldo je najbolji strelac Lige šampiona ove sezone, ali je zbog problema sa povredom igrao finale nedodovljno spreman.

Nije mnogo pokazao tokom 120 minuta igre, ali kada se odlučivalo – pogodio je penal.

Iako su fudbaleri Reala u Madrid stigli rano ujutru oko šest časova na ulicama prestonice Španije šampione Evrope dočekalo je 30.000 ljudi.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar