НХЛ плеј-оф, финале Запада: Пингвини амортизовали Громове!

Питсбург Пенгуинс победили су Тампа Беј Лајтнинг са 3:2 после продужетка у другој утакмици финалне серије плеј-офа источне конференције НХЛ.

Остали спортови 17.05.2016 | 15:00
НХЛ плеј-оф, финале Запада: Пингвини амортизовали Громове!

Резултат у серији сада је 1-1, а Сидни Крозби одабрао је прави тренутак да прекине своје голгетерски пост од осам утакмица – постигао је одлучујући погодак 40 секунди по почетку продужетка.

“Био сам много срећан. Нема везе то колико дуго нисам дао гол, леп је осећај бити награђен за труд и мислим да смо заслужили победу“, рекао је Крозби, први пик са драфта 2005. године, и додао је да скренуо пажњу на себе асистенту Брајану Расту:

“Покушавао сам да му ставим до знања да сам ту. Нисам знао шта ће да уради, а онда је уследило савршено додавање“.

Претходно је Питсбург водио са 2:0 головима Мета Калена и Фила Кесела, али се гости нису предавали – Антон Стралман смањио је на 2:1 у својој првој утакмици још од 25. марта, а изједначио је Џонатан Друин крајем првог полувремена.

Мало је недостајало да Тампа комплетира преокрет, али Килорн је погодио пречку. Ипак, у трећем периоду и продужетку Пенгуинси су упутили чак 13 више шутева ка голу од ривала.

“Осећало се да смо бољи, мислим да смо сјајно одиграли у том интервалу, а после и у продужетку“, рекао је Патрик Хернквист.

Трећа утакмица на програму је у Амали арени у Тампи.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар