NHL plej-of, finale Zapada: Pingvini amortizovali Gromove!

Pitsburg Penguins pobedili su Tampa Bej Lajtning sa 3:2 posle produžetka u drugoj utakmici finalne serije plej-ofa istočne konferencije NHL.

Ostali sportovi 17.05.2016 | 15:00
NHL plej-of, finale Zapada: Pingvini amortizovali Gromove!

Rezultat u seriji sada je 1-1, a Sidni Krozbi odabrao je pravi trenutak da prekine svoje golgeterski post od osam utakmica – postigao je odlučujući pogodak 40 sekundi po početku produžetka.

“Bio sam mnogo srećan. Nema veze to koliko dugo nisam dao gol, lep je osećaj biti nagrađen za trud i mislim da smo zaslužili pobedu“, rekao je Krozbi, prvi pik sa drafta 2005. godine, i dodao je da skrenuo pažnju na sebe asistentu Brajanu Rastu:

“Pokušavao sam da mu stavim do znanja da sam tu. Nisam znao šta će da uradi, a onda je usledilo savršeno dodavanje“.

Prethodno je Pitsburg vodio sa 2:0 golovima Meta Kalena i Fila Kesela, ali se gosti nisu predavali – Anton Stralman smanjio je na 2:1 u svojoj prvoj utakmici još od 25. marta, a izjednačio je Džonatan Druin krajem prvog poluvremena.

Malo je nedostajalo da Tampa kompletira preokret, ali Kilorn je pogodio prečku. Ipak, u trećem periodu i produžetku Penguinsi su uputili čak 13 više šuteva ka golu od rivala.

“Osećalo se da smo bolji, mislim da smo sjajno odigrali u tom intervalu, a posle i u produžetku“, rekao je Patrik Hernkvist.

Treća utakmica na programu je u Amali areni u Tampi.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar