Евертон: Делије, извините!

Фудбалер Партизана извинио се свима због геста после постигнутог гола, а посебно навијачима са северне трибине стадиона "Рајко Митић". Бразилац каже да су га понеле емоције и да није имао намеру никог да увреди.

Фудбал 18.04.2016 | 14:00
Евертон: Делије, извините!

Момак о којем се прича...

Луиз Евертон у суботу је одиграо други "вечити" дерби, а дан касније у фудбалској Србији је главна тема.

Мање због постигнутог гола и добре партије, а више због радовања после поготка у петом минуту судијске надоканде. Бразилац је уместо ка јужној потрчао ка северној трибини стадиона "Рајко Митић", оној на којој су смештене најватреније присталице Црвене звезде. Одиграо је самбу, пољубио грб и добио жути картон.

Судија Александар Васић и многи други оценили су радовање Евертона као провокацију противничких навијача, због чега му је показана друга јавна опомена, што је аутоматски значило и искључење.

Дан касније Бразилац се каје због неспортског понашања...

"Користим ову прилику да се свима извиним, посебно навијачима са севера због неспортског геста", свестан је Евертон грешке коју је направио после постигнутог гола.

"Сви знамо шта је 'вечити' дерби и колико адреналина носи. Током читавог меча је крв била узаврела, а то је додатно подигао и мој јужњацки темперамент. Све је пуцало од енергије са обе стране терена, што сте могли и сами видети. Нисам имао жељу било кога да увредим, једноставно то је било јаче од мене и нисам размишљао. Био сам пресрећан због гола и изједначења. Слушао сам о дербију, али ни сам нисам веровао док ово нисам доживео. Честитам и играчима Ц. звезде на фер и коректној игри. Још једном се извињавам, јер нисам имао намеру да било кога увредим", искрен је Бразилац.

Евертон каже да се ни један дерби не може упоредити са београдским.

"Дерби је дерби и он се не може поредити ни са једном утакмицом. Играо сам многе и свима прилазим крајње професионално, али енергија која се осети између ова два клуба, навијача на трибинама и жеље да се победи, носе вас чак и након звука пиштаљке за крај. Пресрећан сам сто смо изједначили у последњим секундама. Адреналин још увек ради".

Време је истицало, Звезда је водила, а Партизан је имао последњи напад. После добре одбране црвено-белих, лопта се одбила на око 35 метара од гола, где ју је покупио Евертон. Није имао дилему да ли да шутира...

"У том тренутку вас само носи жеља да дате гол. Иако је адреналин радио, био сам свестан да у сваком тренутку могу чути пиштаљку. Био сам сигуран у себе, знам да имам добар шут. Истина, било је преко 30 метара, али тада не правите ту врсту калкулације. Желео сам само да изједначимо и успели смо", завршио је Партизанов везиста.

Коментари / 0

Оставите коментар