Everton: Delije, izvinite!

Fudbaler Partizana izvinio se svima zbog gesta posle postignutog gola, a posebno navijačima sa severne tribine stadiona "Rajko Mitić". Brazilac kaže da su ga ponele emocije i da nije imao nameru nikog da uvredi.

Fudbal 18.04.2016 | 14:00
Everton: Delije, izvinite!

Momak o kojem se priča...

Luiz Everton u subotu je odigrao drugi "večiti" derbi, a dan kasnije u fudbalskoj Srbiji je glavna tema.

Manje zbog postignutog gola i dobre partije, a više zbog radovanja posle pogotka u petom minutu sudijske nadokande. Brazilac je umesto ka južnoj potrčao ka severnoj tribini stadiona "Rajko Mitić", onoj na kojoj su smeštene najvatrenije pristalice Crvene zvezde. Odigrao je sambu, poljubio grb i dobio žuti karton.

Sudija Aleksandar Vasić i mnogi drugi ocenili su radovanje Evertona kao provokaciju protivničkih navijača, zbog čega mu je pokazana druga javna opomena, što je automatski značilo i isključenje.

Dan kasnije Brazilac se kaje zbog nesportskog ponašanja...

"Koristim ovu priliku da se svima izvinim, posebno navijačima sa severa zbog nesportskog gesta", svestan je Everton greške koju je napravio posle postignutog gola.

"Svi znamo šta je 'večiti' derbi i koliko adrenalina nosi. Tokom čitavog meča je krv bila uzavrela, a to je dodatno podigao i moj južnjacki temperament. Sve je pucalo od energije sa obe strane terena, što ste mogli i sami videti. Nisam imao želju bilo koga da uvredim, jednostavno to je bilo jače od mene i nisam razmišljao. Bio sam presrećan zbog gola i izjednačenja. Slušao sam o derbiju, ali ni sam nisam verovao dok ovo nisam doživeo. Čestitam i igračima C. zvezde na fer i korektnoj igri. Još jednom se izvinjavam, jer nisam imao nameru da bilo koga uvredim", iskren je Brazilac.

Everton kaže da se ni jedan derbi ne može uporediti sa beogradskim.

"Derbi je derbi i on se ne može porediti ni sa jednom utakmicom. Igrao sam mnoge i svima prilazim krajnje profesionalno, ali energija koja se oseti između ova dva kluba, navijača na tribinama i želje da se pobedi, nose vas čak i nakon zvuka pištaljke za kraj. Presrećan sam sto smo izjednačili u poslednjim sekundama. Adrenalin još uvek radi".

Vreme je isticalo, Zvezda je vodila, a Partizan je imao poslednji napad. Posle dobre odbrane crveno-belih, lopta se odbila na oko 35 metara od gola, gde ju je pokupio Everton. Nije imao dilemu da li da šutira...

"U tom trenutku vas samo nosi želja da date gol. Iako je adrenalin radio, bio sam svestan da u svakom trenutku mogu čuti pištaljku. Bio sam siguran u sebe, znam da imam dobar šut. Istina, bilo je preko 30 metara, ali tada ne pravite tu vrstu kalkulacije. Želeo sam samo da izjednačimo i uspeli smo", završio je Partizanov vezista.

Komentari / 0

Ostavite komentar