ЛШ: Краљ кући са отвореним ранама! Фестивал грешака за 2:2 у Паризу!

Фестивал грешака донео много Ситију! Лоша ноћ за Ибру и Мажића, ПСЖ има комплекс четвртфинала! Манчестер Сити извукао велики капитал на Парку принчева, Французи би могли скупо да плате грешке и промашаје. Краљ се кући враћа са отвореним ранама! Реал озбиљно крвари, а Волфзбургови снови постају стварност! Иако је Реал и даље велики фаворит, немачки клуб има велику предност пред реванш на стадиону Сантјаго Бернабеу - 2:0!

 

 

Фудбал 06.04.2016 | 23:15
ЛШ: Краљ кући са отвореним ранама! Фестивал грешака за 2:2 у Паризу!

Манчестер Сити се са крупним капиталом враћа из Париза! Без тројице јако битних играча Компанија, Туреа и Стерлинга, Грађани су успели да извуку реми са головима 2:2 на Парку принчева и шансе да се докопају пласмана у полуфинале Лиге шампиона су им много порасле. ПСЖ је пропустио да искористи предност домаћег терена и да обезбеди залиху за реванш на Острву. Четвртфинале као да остаје уклета баријера за Свеце...

Лоран Блан није извео тим са резервом и планом да калкулише. Напао је са најјачим офанзивним трилингом Ибрахимовић - Ди Марија - Кавани, али га је издао везни ред у којем му је много недостајао Верати. Пелегрини је успео да покрпи одсуства Туреа, Компанија и Стерлинга тако што је са Фернандом и Фернандињом направио зид на средини терена и спречио доток више употребљивих лопти за офанзивни терцет Светаца.

Ревија озбиљних грешака и промашаја на обе стране је обележила ватрени реми на Парку принчева. Играчима се у том карамболу прикључио и наш арбитар Милорад Мажић који је у првих 15 минута утакмице имао много посла, али га није баш најбоље одрадио. Отворио је утакмицу најбржим жутим картоном у историји Лиге шампиона када је после 12 секунди оправдано показао жути картон Давиду Луизу због рагби старта над Агуером. Већ после шест минута, Мажић је опет био у центру пажње. Овога пута јер је пропустио прилику да досуди пенал за ПСЖ после старта Мангале над Матуидијем. Убрзо се исправио, тачније компензовао одлуку када је показао на белу тачку после дуела Сање и Луиза који је том приликом лепо и одглумио...

Међутим, пенал није усрећио ПСЖ. Златан Ибрахимовић ретко промашује са беле тачке, али га је Џо Харт вечерас прочитао и одбранио му пенал.

Ибрахимовићево лоше вече се наставило када је у 24. минуту пропустио апсолутни зицер. Изашао је сам на Харта али је послао лопту преко гола.

Нови шок за Французе је уследио у 38. минуту. Матуиди и Рабио су поклонили контру гостима, а Де Брујне био убитачан у завршници када је за вођство Грађана пробушио Трапа.

Међутим, срећа је погледала Свеце само три минута касније. Невероватна грешка Фернанда који није видео да му се Ибрахимовић прикрада иза леђа. Бразилац је хтео да дода лопту, али је погодио Ибру и она је завршила у мрежи.

Поклон Фернанда је подигао Свеце који су заиграли боље у другом полувремену, али је Манчестер Сити успео да добро затвори прилазе голу. Све до 59. минута када је поклекнуо после корнера. Кавани је феноменално тукао главом, а Харт одбио лопту тачно на ногу Адријена Рабиоа који се тако искупио за грешку из првог полувремена.

И када је изгледало да је ПСЖ окренуо меч на своју воденицу и да Ситију прети убедљив пораз, гости су још једном ућуткали Парк Принчева. И опет је ПСЖ поклонио гол противнику. Овога пута су трагичари били Тијаго Силва и Орије, а на правом месту се нашао Фернандињо и изједначио на коначних 2:2.

Манчестер Сити је успео да уради оно што Челси није и показао да ПСЖ може да се заустави. Французима сада остаје да се чупају на Острву. Додуше, са оваквом одбраном, за Манчестер Сити би било погубно да у реваншу брани стечени капитал.

ПАРИ СЕН ЖЕРМЕН - МАНЧЕСТЕР СИТИ 2:2 (1:1)
/Ибрахимовић 41, Рабио 58 - Де Брујне 38, Фернандињо 72/

Стадион: Парк принчева
Судија: Милорад Мажић (Србија)

ПАРИ СЕН ЖЕРМЕН (4-3-3): Трап - Орије (Ван дер Вилд од 79), Силва, Луиз, Максвел - Рабио (Лукас од 77), Мота, Матуиди - Ди Марија, Ибрахимовић, Кавани;

МАНЧЕСТЕР СИТИ (4-2-3-1): Харт - Сања, Мангала, Отаменди, Клиши - Фернандињо, Фернандо - Навас, Де Брујне (Делф од 77), Силва (Бони од 88) - Агуеро (Коларов од 90+3).

Краљ се кући враћа са отвореним ранама! Реал озбиљно крвари, а Волфзбургови снови постају стварност! Иако је Реал и даље велики фаворит, немачки клуб има велику предност пред реванш на стадиону Сантјаго Бернабеу - 2:0!

Мало је оних који су очекивали било шта друго осим Реалове победе против Волфзбурга усред Немачке, али уместо са штитом Краљ се у Мадрид враћа на штиту! Кристијано Роналдо, Герет Бејл и другови растргнути су у вучјој јазбини за само 25 минута. Са отвореним ранама Краљевићи дочекују реванш у када ће казнена експедиција Дитера Хекинга имати прилику да доврши започето и зада фатални ударац, чиме ће натерати Флорентина Переза да панично вади спасилачке планове за предстојеће лето и озбиљно се баци у велико спремање - 2:0 (2:0).

Мада су из Мадрида још током саме утакмице на сав глас вриштали о томе како је почињена велика неправда над Реалом и да је италијански судија Ђанлука Роки погурао Волфзбург до победе са неколико дискутабилних одлука, треба бити искрен и признати да је немачки клуб озбиљно надиграо Реал у 90 минута првог меча!

Осим што су постигли два брза гола преко Рикарда Родригеза и Максимилијана Арнолда и тако упливали у мирније воде, фудбалери у белом дресовима су до краја утакмице пропустили бар још две добре шансе, у којим је Кејлор Навас морао да добрано да се помичи како би спречио да се тежак пораз претвори у праву бруку. Све је на тренутак личило на дебакл који је Реал доживео од Дортмунда не тако давно, када је Роберт Левандовски избушио мрежу као швајцарски сир.

Да несрећа буде још већа по госте са Иберијског полуострва, Зинедин Зидан је већ у 41. минуту морао из игре да повуче слабог Карима Бензему због повреде колена након дуела са Налдом и на терен пошаље још неприметнијег Хесеа.

Мада, питање је шта како би се меч одвијао да Роки није свирао офсајд Роналду већ у другом минуту, што је била само једна од три ситуације на које су Мадриђани беснели. Тренутак је био такав да је одлука лако могла да оде у оба правца, а чини се да арбитар не би погрешио шта год да је досудио, јер су у питању били милиметри...

Уместо Роналдове шансе, Каземиро је у 18. минуту непрописно зауставио Андреа Ширлеа након чега је без превише оклевања Роки показао на белу тачку. Родригез је био неумољив. Мада, можда се главни делилац правде огрешио што исто није учинио и на другој страни, када је у казненом простору оборен Бензема.

Тек што су се опоравили од шока, Реалови играчи поново су морали да ваде лопту из мреже! На семафору је у 25. минуту стајало 2:0, а Арнолд је хладнокрвно матирао Наваса за потпуну експлозију емоција на Фолксваген Арени.

Реал је до краја утакмице безуспешно лутао и тумарао травнатом површином, уз тек неколико полуприлика и шанси које нису биле на нивоу и у реномеу европског великана.

Волфзбург је Реаловим звездама очитао лекцију коју ће дуго памтити, а Роналда, Бејла, Кроса, Модрића и друштво натерао да у реваншу покажу класу или пакују кофере у јуну.

Подаци који довољно говоре о Реаловој инфериорности против немачких клубова - у последња четири меча када је шпански гигант примао по два гола у првим полувременима утакмица у Лиги шампиона противници су били немачки клубови. Такође, четири од последњих пет пораза, односно шест од претходних осам у елитном такмичењу дошли су управо од Немаца! Али, не треба заборавити да и поред овог резултата Реал и даље важи за фаворита.

ВОЛФЗБУРГ – РЕАЛ МАДРИД 2:0 (2:0)
/Родригез 18, Арнолд 25/

Стадион: Фолксваген Арена
Гледалаца: око 30.000
Судија: Ђанлука Роки

ВОЛФЗБУРГ: Бенаљо – Вијеириња, Налдо, Данте, Родригез – Гилавоги, Густаво – Пинто (од 80. Траш), Арнолд, Дракслер (од 93. Шафер) – Ширле (од 85. Крузе).

РЕАЛ МАДРИД: Навас – Данило, Пепе, Рамос, Марсело – Модрић (од 64. Иско), Каземиро, Крос (од 85. Родригез) – Бејл, Роналдо, Бензема (од 41. Хесе).

 

Коментари / 0

Оставите коментар