LŠ: Kralj kući sa otvorenim ranama! Festival grešaka za 2:2 u Parizu!

Festival grešaka doneo mnogo Sitiju! Loša noć za Ibru i Mažića, PSŽ ima kompleks četvrtfinala! Mančester Siti izvukao veliki kapital na Parku prinčeva, Francuzi bi mogli skupo da plate greške i promašaje. Kralj se kući vraća sa otvorenim ranama! Real ozbiljno krvari, a Volfzburgovi snovi postaju stvarnost! Iako je Real i dalje veliki favorit, nemački klub ima veliku prednost pred revanš na stadionu Santjago Bernabeu - 2:0!

 

 

Fudbal 06.04.2016 | 23:15
LŠ: Kralj kući sa otvorenim ranama! Festival grešaka za 2:2 u Parizu!

Mančester Siti se sa krupnim kapitalom vraća iz Pariza! Bez trojice jako bitnih igrača Kompanija, Turea i Sterlinga, Građani su uspeli da izvuku remi sa golovima 2:2 na Parku prinčeva i šanse da se dokopaju plasmana u polufinale Lige šampiona su im mnogo porasle. PSŽ je propustio da iskoristi prednost domaćeg terena i da obezbedi zalihu za revanš na Ostrvu. Četvrtfinale kao da ostaje ukleta barijera za Svece...

Loran Blan nije izveo tim sa rezervom i planom da kalkuliše. Napao je sa najjačim ofanzivnim trilingom Ibrahimović - Di Marija - Kavani, ali ga je izdao vezni red u kojem mu je mnogo nedostajao Verati. Pelegrini je uspeo da pokrpi odsustva Turea, Kompanija i Sterlinga tako što je sa Fernandom i Fernandinjom napravio zid na sredini terena i sprečio dotok više upotrebljivih lopti za ofanzivni tercet Svetaca.

Revija ozbiljnih grešaka i promašaja na obe strane je obeležila vatreni remi na Parku prinčeva. Igračima se u tom karambolu priključio i naš arbitar Milorad Mažić koji je u prvih 15 minuta utakmice imao mnogo posla, ali ga nije baš najbolje odradio. Otvorio je utakmicu najbržim žutim kartonom u istoriji Lige šampiona kada je posle 12 sekundi opravdano pokazao žuti karton Davidu Luizu zbog ragbi starta nad Aguerom. Već posle šest minuta, Mažić je opet bio u centru pažnje. Ovoga puta jer je propustio priliku da dosudi penal za PSŽ posle starta Mangale nad Matuidijem. Ubrzo se ispravio, tačnije kompenzovao odluku kada je pokazao na belu tačku posle duela Sanje i Luiza koji je tom prilikom lepo i odglumio...

Međutim, penal nije usrećio PSŽ. Zlatan Ibrahimović retko promašuje sa bele tačke, ali ga je Džo Hart večeras pročitao i odbranio mu penal.

Ibrahimovićevo loše veče se nastavilo kada je u 24. minutu propustio apsolutni zicer. Izašao je sam na Harta ali je poslao loptu preko gola.

Novi šok za Francuze je usledio u 38. minutu. Matuidi i Rabio su poklonili kontru gostima, a De Brujne bio ubitačan u završnici kada je za vođstvo Građana probušio Trapa.

Međutim, sreća je pogledala Svece samo tri minuta kasnije. Neverovatna greška Fernanda koji nije video da mu se Ibrahimović prikrada iza leđa. Brazilac je hteo da doda loptu, ali je pogodio Ibru i ona je završila u mreži.

Poklon Fernanda je podigao Svece koji su zaigrali bolje u drugom poluvremenu, ali je Mančester Siti uspeo da dobro zatvori prilaze golu. Sve do 59. minuta kada je pokleknuo posle kornera. Kavani je fenomenalno tukao glavom, a Hart odbio loptu tačno na nogu Adrijena Rabioa koji se tako iskupio za grešku iz prvog poluvremena.

I kada je izgledalo da je PSŽ okrenuo meč na svoju vodenicu i da Sitiju preti ubedljiv poraz, gosti su još jednom ućutkali Park Prinčeva. I opet je PSŽ poklonio gol protivniku. Ovoga puta su tragičari bili Tijago Silva i Orije, a na pravom mestu se našao Fernandinjo i izjednačio na konačnih 2:2.

Mančester Siti je uspeo da uradi ono što Čelsi nije i pokazao da PSŽ može da se zaustavi. Francuzima sada ostaje da se čupaju na Ostrvu. Doduše, sa ovakvom odbranom, za Mančester Siti bi bilo pogubno da u revanšu brani stečeni kapital.

PARI SEN ŽERMEN - MANČESTER SITI 2:2 (1:1)
/Ibrahimović 41, Rabio 58 - De Brujne 38, Fernandinjo 72/

Stadion: Park prinčeva
Sudija: Milorad Mažić (Srbija)

PARI SEN ŽERMEN (4-3-3): Trap - Orije (Van der Vild od 79), Silva, Luiz, Maksvel - Rabio (Lukas od 77), Mota, Matuidi - Di Marija, Ibrahimović, Kavani;

MANČESTER SITI (4-2-3-1): Hart - Sanja, Mangala, Otamendi, Kliši - Fernandinjo, Fernando - Navas, De Brujne (Delf od 77), Silva (Boni od 88) - Aguero (Kolarov od 90+3).

Kralj se kući vraća sa otvorenim ranama! Real ozbiljno krvari, a Volfzburgovi snovi postaju stvarnost! Iako je Real i dalje veliki favorit, nemački klub ima veliku prednost pred revanš na stadionu Santjago Bernabeu - 2:0!

Malo je onih koji su očekivali bilo šta drugo osim Realove pobede protiv Volfzburga usred Nemačke, ali umesto sa štitom Kralj se u Madrid vraća na štitu! Kristijano Ronaldo, Geret Bejl i drugovi rastrgnuti su u vučjoj jazbini za samo 25 minuta. Sa otvorenim ranama Kraljevići dočekuju revanš u kada će kaznena ekspedicija Ditera Hekinga imati priliku da dovrši započeto i zada fatalni udarac, čime će naterati Florentina Pereza da panično vadi spasilačke planove za predstojeće leto i ozbiljno se baci u veliko spremanje - 2:0 (2:0).

Mada su iz Madrida još tokom same utakmice na sav glas vrištali o tome kako je počinjena velika nepravda nad Realom i da je italijanski sudija Đanluka Roki pogurao Volfzburg do pobede sa nekoliko diskutabilnih odluka, treba biti iskren i priznati da je nemački klub ozbiljno nadigrao Real u 90 minuta prvog meča!

Osim što su postigli dva brza gola preko Rikarda Rodrigeza i Maksimilijana Arnolda i tako uplivali u mirnije vode, fudbaleri u belom dresovima su do kraja utakmice propustili bar još dve dobre šanse, u kojim je Kejlor Navas morao da dobrano da se pomiči kako bi sprečio da se težak poraz pretvori u pravu bruku. Sve je na trenutak ličilo na debakl koji je Real doživeo od Dortmunda ne tako davno, kada je Robert Levandovski izbušio mrežu kao švajcarski sir.

Da nesreća bude još veća po goste sa Iberijskog poluostrva, Zinedin Zidan je već u 41. minutu morao iz igre da povuče slabog Karima Benzemu zbog povrede kolena nakon duela sa Naldom i na teren pošalje još neprimetnijeg Hesea.

Mada, pitanje je šta kako bi se meč odvijao da Roki nije svirao ofsajd Ronaldu već u drugom minutu, što je bila samo jedna od tri situacije na koje su Madriđani besneli. Trenutak je bio takav da je odluka lako mogla da ode u oba pravca, a čini se da arbitar ne bi pogrešio šta god da je dosudio, jer su u pitanju bili milimetri...

Umesto Ronaldove šanse, Kazemiro je u 18. minutu nepropisno zaustavio Andrea Širlea nakon čega je bez previše oklevanja Roki pokazao na belu tačku. Rodrigez je bio neumoljiv. Mada, možda se glavni delilac pravde ogrešio što isto nije učinio i na drugoj strani, kada je u kaznenom prostoru oboren Benzema.

Tek što su se oporavili od šoka, Realovi igrači ponovo su morali da vade loptu iz mreže! Na semaforu je u 25. minutu stajalo 2:0, a Arnold je hladnokrvno matirao Navasa za potpunu eksploziju emocija na Folksvagen Areni.

Real je do kraja utakmice bezuspešno lutao i tumarao travnatom površinom, uz tek nekoliko poluprilika i šansi koje nisu bile na nivou i u renomeu evropskog velikana.

Volfzburg je Realovim zvezdama očitao lekciju koju će dugo pamtiti, a Ronalda, Bejla, Krosa, Modrića i društvo naterao da u revanšu pokažu klasu ili pakuju kofere u junu.

Podaci koji dovoljno govore o Realovoj inferiornosti protiv nemačkih klubova - u poslednja četiri meča kada je španski gigant primao po dva gola u prvim poluvremenima utakmica u Ligi šampiona protivnici su bili nemački klubovi. Takođe, četiri od poslednjih pet poraza, odnosno šest od prethodnih osam u elitnom takmičenju došli su upravo od Nemaca! Ali, ne treba zaboraviti da i pored ovog rezultata Real i dalje važi za favorita.

VOLFZBURG – REAL MADRID 2:0 (2:0)
/Rodrigez 18, Arnold 25/

Stadion: Folksvagen Arena
Gledalaca: oko 30.000
Sudija: Đanluka Roki

VOLFZBURG: Benaljo – Vijeirinja, Naldo, Dante, Rodrigez – Gilavogi, Gustavo – Pinto (od 80. Traš), Arnold, Draksler (od 93. Šafer) – Širle (od 85. Kruze).

REAL MADRID: Navas – Danilo, Pepe, Ramos, Marselo – Modrić (od 64. Isko), Kazemiro, Kros (od 85. Rodrigez) – Bejl, Ronaldo, Benzema (od 41. Hese).

 

Komentari / 0

Ostavite komentar