Навијачи Јунајтеда - боље сједите прије него што ово прочитате!

Ван Гал остаје и наредног лета и добија још 100.000.000! Од тог новца највећи део иде на довођење Ромелуа Лукакуа - чак 70.000.000 евра!

Фудбал 09.04.2016 | 23:20
Навијачи Јунајтеда - боље сједите прије него што ово прочитате!

Не тако давно мислили су навијачи Манчестер јунајтеда да ће се Луја ван Гала решити најкасније последњег дана ове турбулентне сезоне, а да ће на место „Уклетог Холанђанина“ доћи Жозе Мурињо. Надали су се да ће ђаволска патња током лета престати и да ће у клуб коначно стићи Посебни да завести ред у свлачионици, али изгледа да су се преварили. Јер према најавама и увек поузданим реномираног холандског листа Де телеграф - Луј ван Гал остаје менаџер Јунајтеда и наредног лета!

И не само то, већ добија и нових 100.000.000 евра, од којих ће највећи део издвојити за довођење нападача врхунске класе, а пик је већ изабран и то је - Ромелу Лукаку. Због чињенице да ведета из Белгије има важећи уговор са Евертоном на још три године, Манчестер јунајтед ће за његове услуге морати да издвоји баснословних 70.000.000 евра и ту суму новца Ван Гал планира да искешира потроши без пардона.

Али како би се Јунајтед дочепао Лукакуа у наредним недељама комплетан тим мораће да пружи огромне напоре како би се задржало бар четврто место на табели, јер оно доноси квалификације за Лигу шампиона. То је једини услов који је први оперативац Ед Вудворд поставио пред Ван Гала и његове изабранике, јер у супротном последице би могле да буду озбиљне.

Иначе, Ван Галу ће наредне сезоне истицати последња година уговора са Ђаволима, после чега је и сам најавио повлачење из фудбала.

У међувремену поставља се логично питање - шта ће бити са Мурињом? Ако се ова прича заиста обистини, то практично значи да би Португалац могао да инкасира скоро 20.000.000 евра због полисе коју је већ потписао са Јунајтедом.

Још једна дилема која се намеће јесте - шта ће Холанђанин са трилингом Рашфорд - Марсијал - Мемфис?

Млади изданак Јунајтедове школе потпуно је експлодирао претходних недеља и логично је да би у наредном периоду требало да добије повећану минутажу, тим више што је дете клуба. Антони Марсијал је плаћен (бар) 50.000.000 евра, а за његову мирнију будућност побринуће се голови које је почео да постиже у последње време, док је најклимавијим ногама Депај.

Холандски крилни нападач далеко је од очекиване форме и вероватно је и њему јасно да ће морати да подигне лествицу за два ступња ако жели да игра фудбал на Театру снова. Последњих недеља је чак почело и да се шушка о његовом могућем одласку из Манчестера, а Ван Гал ће засигурно морати још једном добро да поспреми и посложи тим ако жели да врати клуб на стазе старе славе.

Лето је пред нама, а врло брзо сазнаћемо ко ће бити вишак.

Коментари / 0

Оставите коментар