Navijači Junajteda - bolje sjedite prije nego što ovo pročitate!

Van Gal ostaje i narednog leta i dobija još 100.000.000! Od tog novca najveći deo ide na dovođenje Romelua Lukakua - čak 70.000.000 evra!

Fudbal 09.04.2016 | 23:20
Navijači Junajteda - bolje sjedite prije nego što ovo pročitate!

Ne tako davno mislili su navijači Mančester junajteda da će se Luja van Gala rešiti najkasnije poslednjeg dana ove turbulentne sezone, a da će na mesto „Ukletog Holanđanina“ doći Žoze Murinjo. Nadali su se da će đavolska patnja tokom leta prestati i da će u klub konačno stići Posebni da zavesti red u svlačionici, ali izgleda da su se prevarili. Jer prema najavama i uvek pouzdanim renomiranog holandskog lista De telegraf - Luj van Gal ostaje menadžer Junajteda i narednog leta!

I ne samo to, već dobija i novih 100.000.000 evra, od kojih će najveći deo izdvojiti za dovođenje napadača vrhunske klase, a pik je već izabran i to je - Romelu Lukaku. Zbog činjenice da vedeta iz Belgije ima važeći ugovor sa Evertonom na još tri godine, Mančester junajted će za njegove usluge morati da izdvoji basnoslovnih 70.000.000 evra i tu sumu novca Van Gal planira da iskešira potroši bez pardona.

Ali kako bi se Junajted dočepao Lukakua u narednim nedeljama kompletan tim moraće da pruži ogromne napore kako bi se zadržalo bar četvrto mesto na tabeli, jer ono donosi kvalifikacije za Ligu šampiona. To je jedini uslov koji je prvi operativac Ed Vudvord postavio pred Van Gala i njegove izabranike, jer u suprotnom posledice bi mogle da budu ozbiljne.

Inače, Van Galu će naredne sezone isticati poslednja godina ugovora sa Đavolima, posle čega je i sam najavio povlačenje iz fudbala.

U međuvremenu postavlja se logično pitanje - šta će biti sa Murinjom? Ako se ova priča zaista obistini, to praktično znači da bi Portugalac mogao da inkasira skoro 20.000.000 evra zbog polise koju je već potpisao sa Junajtedom.

Još jedna dilema koja se nameće jeste - šta će Holanđanin sa trilingom Rašford - Marsijal - Memfis?

Mladi izdanak Junajtedove škole potpuno je eksplodirao prethodnih nedelja i logično je da bi u narednom periodu trebalo da dobije povećanu minutažu, tim više što je dete kluba. Antoni Marsijal je plaćen (bar) 50.000.000 evra, a za njegovu mirniju budućnost pobrinuće se golovi koje je počeo da postiže u poslednje vreme, dok je najklimavijim nogama Depaj.

Holandski krilni napadač daleko je od očekivane forme i verovatno je i njemu jasno da će morati da podigne lestvicu za dva stupnja ako želi da igra fudbal na Teatru snova. Poslednjih nedelja je čak počelo i da se šuška o njegovom mogućem odlasku iz Mančestera, a Van Gal će zasigurno morati još jednom dobro da pospremi i posloži tim ako želi da vrati klub na staze stare slave.

Leto je pred nama, a vrlo brzo saznaćemo ko će biti višak.

Komentari / 0

Ostavite komentar