Анализа: Како ће изгледати Контеов Челси?!

Све се врти око Погбе, сигурни само Куртоа и Аспиликуета! Медији су се бавили изгледом тима Плаваца у следећој сезони, а само се тројица играча налазе у четири различите варијанте.

Фудбал 09.04.2016 | 23:40
Анализа: Како ће изгледати Контеов Челси?!

Званично саопштење Челсија у којем је објављено да ће Антонио Конте и дефинитивно преузети екипу Плаваца после Европског првенства у Француској затворило је једну причу, око дугорочног наследника Жозеа Муриња (пошто се знало да је Хидинк привремено решење), али је отворило много нових питања.

С једне стране, Енглези дебатују да ли ће суђење Контеу за наводно намештање утакмица 2011, док је био тренер Сијене (ново рочиште заказано је за 11. април), утицати на његов посао у Лондону, и закључују да то ипак није толико битан фактор, а много занимљивије расправе воде се око тога у којој формацији и с којим фудбалерима на терену ће Челси одиграти прву утакмицу у сезони 2016/2017.

Том тематиком бави се данас много медија, а ми смо издвојили текстове са сајта Гоал.цом, као и из италијанских дневних новина Газете и Коријереа. Ипак га они најбоље познају.

Прво питање јесте хоће ли Конте у Лондон „пренети“ омиљену италијанску формацију 3-5-2, или ће остати при садашњих Челсијевих 4-2-3-1. Према анализама у медијима, шансе су пола-пола, а дефинитивна одлука сасвим сигурно зависиће од фудбалера који ће у летњем прелазном року стићи на Стамфорд Бриџ.

Гоал је понудио своју верзију тима, Газета своју, а Коријере две верзије. Укупно четири. И у те четири формације само се тројица играча у свакој понављају - голман Тибо Куртоа, Сезар Аспиликуета (којег једни виде као левог бека, други као десног, а трећи као десног спољнег, али сви га виде у тиму) и - Пол Погба! Нема, дакле, ниједне анализе у којој француски везиста из Јувентуса није „виђен“ као главна звезда „новог Челсија“. Више је разлога за то, али се пре свега верује да ће Конте, уз неколико десетина милиона Абрамовичевих евра наравно, успети да убеди 23-годишњег играча да дође баш у Лондон, с обзиром на то да је управо он тренер који га је лансирао у орбиту када је 2012. стигао у Торину као „отпадак“ из Манчестер Јунајтеда.

Такође, Погбин одлазак из Јувентуса већ дуго се најављује и извесно је да ће се то догодити овог лета, а после ангажовања Контеа, Челси је себи обезбедио пол-позицију за довођење Француза.

Нико не види Дијега Косту у шпицу Плаваца идуће сезоне јер је шпански репрезентативац најавио свој одлазак у жељи да игра Лигу шампиона, а повратак у Атлетико Мадрид или одлазак у ПСЖ су најреалније опције. Газета и Гоал на његово месту прилично самоуверено стављају Гонзала Игуаина, којег помиње и Коријере, али уз ограду - за њих је реалније да ће Единсон Кавани бити човек задужен за голове.

У медијима влада и велика увереност да ће Леонардо Бонучи бити штопер Плаваца од лета. Можда ће му партнер бити Кејхил, мада италијански новинари, имајући у виду Контеове навике, прогнозирају и довођење једног од дефанзиваца Роме - Антонија Рудигера или Костаса Маноласа.

Што се Бранислава Ивановића тиче, способност да игра и бека и штопера биће му велики плус уколико се Конте одлучи за формацију 3-5-2, и његово место у тиму вероватно неће бити доведено у питање, мада га Коријере (погрешно) ставља на позицију левог бека.

Немање Матића, међутим, бар према писању поменутих медија, неће бити у Контеовим плановима. Поред поменутог Погбе, у центру везног реда новинари „виде“ пре свих Фабрегаса, па чак и Микела пре Матића, и прилично су сигурни да ће актуелни селектор Италије покушати да доведе Рађу Најнголана, такође из Роме.

О офанзиви, Еден Азар се, наравно, најчешће помиње, а биће сигурно веома занимљиво видети ко ће код Контеа, уколико неко не оде, бити у најбољој позицији - Вилијан, Оскар или Кенеди.

До лета има још доста времена, али је извесно да Конте у глави већ има замишљени тим с којим би волео да почне сезону, а на челницима клуба је сада да га испоштују. С обзиром на имена које медији помињу, Плавци ће бити озбиљан играч на летњој пијаци.

А која варијанта тима се вама највише свиђа?

Коментари / 0

Оставите коментар