Analiza: Kako će izgledati Konteov Čelsi?!

Sve se vrti oko Pogbe, sigurni samo Kurtoa i Aspilikueta! Mediji su se bavili izgledom tima Plavaca u sledećoj sezoni, a samo se trojica igrača nalaze u četiri različite varijante.

Fudbal 09.04.2016 | 23:40
Analiza: Kako će izgledati Konteov Čelsi?!

Zvanično saopštenje Čelsija u kojem je objavljeno da će Antonio Konte i definitivno preuzeti ekipu Plavaca posle Evropskog prvenstva u Francuskoj zatvorilo je jednu priču, oko dugoročnog naslednika Žozea Murinja (pošto se znalo da je Hidink privremeno rešenje), ali je otvorilo mnogo novih pitanja.

S jedne strane, Englezi debatuju da li će suđenje Konteu za navodno nameštanje utakmica 2011, dok je bio trener Sijene (novo ročište zakazano je za 11. april), uticati na njegov posao u Londonu, i zaključuju da to ipak nije toliko bitan faktor, a mnogo zanimljivije rasprave vode se oko toga u kojoj formaciji i s kojim fudbalerima na terenu će Čelsi odigrati prvu utakmicu u sezoni 2016/2017.

Tom tematikom bavi se danas mnogo medija, a mi smo izdvojili tekstove sa sajta Goal.com, kao i iz italijanskih dnevnih novina Gazete i Korijerea. Ipak ga oni najbolje poznaju.

Prvo pitanje jeste hoće li Konte u London „preneti“ omiljenu italijansku formaciju 3-5-2, ili će ostati pri sadašnjih Čelsijevih 4-2-3-1. Prema analizama u medijima, šanse su pola-pola, a definitivna odluka sasvim sigurno zavisiće od fudbalera koji će u letnjem prelaznom roku stići na Stamford Bridž.

Goal je ponudio svoju verziju tima, Gazeta svoju, a Korijere dve verzije. Ukupno četiri. I u te četiri formacije samo se trojica igrača u svakoj ponavljaju - golman Tibo Kurtoa, Sezar Aspilikueta (kojeg jedni vide kao levog beka, drugi kao desnog, a treći kao desnog spoljneg, ali svi ga vide u timu) i - Pol Pogba! Nema, dakle, nijedne analize u kojoj francuski vezista iz Juventusa nije „viđen“ kao glavna zvezda „novog Čelsija“. Više je razloga za to, ali se pre svega veruje da će Konte, uz nekoliko desetina miliona Abramovičevih evra naravno, uspeti da ubedi 23-godišnjeg igrača da dođe baš u London, s obzirom na to da je upravo on trener koji ga je lansirao u orbitu kada je 2012. stigao u Torinu kao „otpadak“ iz Mančester Junajteda.

Takođe, Pogbin odlazak iz Juventusa već dugo se najavljuje i izvesno je da će se to dogoditi ovog leta, a posle angažovanja Kontea, Čelsi je sebi obezbedio pol-poziciju za dovođenje Francuza.

Niko ne vidi Dijega Kostu u špicu Plavaca iduće sezone jer je španski reprezentativac najavio svoj odlazak u želji da igra Ligu šampiona, a povratak u Atletiko Madrid ili odlazak u PSŽ su najrealnije opcije. Gazeta i Goal na njegovo mestu prilično samouvereno stavljaju Gonzala Iguaina, kojeg pominje i Korijere, ali uz ogradu - za njih je realnije da će Edinson Kavani biti čovek zadužen za golove.

U medijima vlada i velika uverenost da će Leonardo Bonuči biti štoper Plavaca od leta. Možda će mu partner biti Kejhil, mada italijanski novinari, imajući u vidu Konteove navike, prognoziraju i dovođenje jednog od defanzivaca Rome - Antonija Rudigera ili Kostasa Manolasa.

Što se Branislava Ivanovića tiče, sposobnost da igra i beka i štopera biće mu veliki plus ukoliko se Konte odluči za formaciju 3-5-2, i njegovo mesto u timu verovatno neće biti dovedeno u pitanje, mada ga Korijere (pogrešno) stavlja na poziciju levog beka.

Nemanje Matića, međutim, bar prema pisanju pomenutih medija, neće biti u Konteovim planovima. Pored pomenutog Pogbe, u centru veznog reda novinari „vide“ pre svih Fabregasa, pa čak i Mikela pre Matića, i prilično su sigurni da će aktuelni selektor Italije pokušati da dovede Rađu Najngolana, takođe iz Rome.

O ofanzivi, Eden Azar se, naravno, najčešće pominje, a biće sigurno veoma zanimljivo videti ko će kod Kontea, ukoliko neko ne ode, biti u najboljoj poziciji - Vilijan, Oskar ili Kenedi.

Do leta ima još dosta vremena, ali je izvesno da Konte u glavi već ima zamišljeni tim s kojim bi voleo da počne sezonu, a na čelnicima kluba je sada da ga ispoštuju. S obzirom na imena koje mediji pominju, Plavci će biti ozbiljan igrač na letnjoj pijaci.

A koja varijanta tima se vama najviše sviđa?

Komentari / 0

Ostavite komentar