U Bijeljini preminuo istaknuti ljekar Ljubiša Kusturić

U Bijeljini je preminuo prim. dr Ljubiša Kusturić spec. ginekologije i akušerstva.

Republika Srpska 27.04.2024 | 15:41
U Bijeljini preminuo istaknuti ljekar Ljubiša Kusturić

"Sa tugom objavljujemo vijest da je u Bijeljini preminuo istaknuti ljekar naše zdravstvene ustanove, prim. dr Ljubiša Kusturić, bivši načelnik Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo koji će ostati upamćen po profesionalnom, korektnom i strpljivom odnosu prema pacijentima, kolegama i drugim zaposlenim u Bolnici", saopšteno je iz Bolnice "Sveti vračevi" u Bijeljini.

Prim. dr Ljubiša Kusturić rođen je 28.08.1958. godine u Brčkom. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Bijeljini. Na Medicinskom fakultetu u Beogradu diplomirao je 1982. godine. Specijalistički ispit položio je 26.02.1992. godine u Beogradu i stekao zvanje specijalista ginekologije i akušerstva.

Komora doktora medicine Republike Srpske dodijelila mu je naziv primarijus 2014. godine.

Svoj radni vijek započeo je 1983. godine u Medicinskom centru „Nikola Spasojević“ Bijeljina u dispanzeru za žene, a potom kao ljekar u ginekološko - akušerskoj službi.

Od 1996. godine obavljao je poslove šefa ginekološko-akušerskog Odjeljenja. U februaru 2022. godine postavljen je na mjesto načelnika Odjeljenja gdje ostaje do kraja svog profesionalnog rada.

Pored aktivnog obavljanja poslova specijaliste ginekologije i akušerstva, prim. dr Ljubiša Kusturić je učestvovao u organizaciji rada i unapređenju novih metoda u svim aktuelnim granama ginekologije i akušerstva, kao i edukovanju i usavršavanju novog kadra.

Sahrana će biti obavljena u ponedjeljak, 29.04.2024. god. u 14 časova, na gradskom groblju u Pučilama - navedeno je na sajtu bijeljinske bolnice.

(BN) Foto: bolnicabijeljina

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Kole

27.04.2024 16:24

On i dr Božić najbolji ginekolozi koje je bn imala amin

ODGOVORITE
Name

Kosovka

27.04.2024 17:05

Spokoj mu dusi Rekao da uradim nalaze Secer 2.7 Ma ok Jedi slatko Ali meni svetlyca pred ocima Proci ce Ahaaa Bezi bre Ja u beograd.... Toliko...o njemu od mene A svaki dr..tokom.zivota i rada ima onih nezadoboljnih Ko za Zeljka hirurga Rekli koni Ne..kod njega Pijano Ne On njoj operisao kilu.....žucnu kesu Ok Bilo Tako da....iskustva

Name

VecDoc

27.04.2024 20:55

Poštovana „Kosovka“, kao neko ko je jednu deceniju radio u operacionoj sali sa poštovanim kolegom Dr Kusturićem, dajem sebi za pravo da primjetim dvije stvari: -kao prvo, i pored izrazite nepismenosti i nemogućnosti da sastavite i najprostiju rečenicu (što je vrlo zabrinjavajuće), Vi se usudjujete da ovu „salatu“ od slova objavite na jednom portalu (što je zastrašujuće); -kao drugo, ako o nekome, ko je spasio i donio na svijet hiljade i hiljade zivota, nemate ništa pametno reći…..onda ćutite! P.S. Počivajte u miru, ljudska veličino. Neka Vam Bog oprosti sve Vaše grijehe. Do sledećeg susreta……

Name

Dr Boris Škarica

28.04.2024 00:26

Dr Ljubiša Kusturić bio je dobar čovjek i dobar doktor čiji odlazak predstavlja veliki gubitak za sve njegove brojne prijatelje i zdravstvo naše opštine. Dragi prijatelju počivaj u miru. Dr Boris Škarica

ODGOVORITE