У Бијељини преминуо истакнути љекар Љубиша Кустурић

У Бијељини је преминуо прим. др Љубиша Кустурић спец. гинекологије и акушерства.

Република Српска 27.04.2024 | 15:41
У Бијељини преминуо истакнути љекар Љубиша Кустурић

"Са тугом објављујемо вијест да је у Бијељини преминуо истакнути љекар наше здравствене установе, прим. др Љубиша Кустурић, бивши начелник Одјељења за гинекологију и акушерство који ће остати упамћен по професионалном, коректном и стрпљивом односу према пацијентима, колегама и другим запосленим у Болници", саопштено је из Болнице "Свети врачеви" у Бијељини.

Прим. др Љубиша Кустурић рођен је 28.08.1958. године у Брчком. Основну школу и гимназију завршио је у Бијељини. На Медицинском факултету у Београду дипломирао је 1982. године. Специјалистички испит положио је 26.02.1992. године у Београду и стекао звање специјалиста гинекологије и акушерства.

Комора доктора медицине Републике Српске додијелила му је назив примаријус 2014. године.

Свој радни вијек започео је 1983. године у Медицинском центру „Никола Спасојевић“ Бијељина у диспанзеру за жене, а потом као љекар у гинеколошко - акушерској служби.

Од 1996. године обављао је послове шефа гинеколошко-акушерског Одјељења. У фебруару 2022. године постављен је на мјесто начелника Одјељења гдје остаје до краја свог професионалног рада.

Поред активног обављања послова специјалисте гинекологије и акушерства, прим. др Љубиша Кустурић је учествовао у организацији рада и унапређењу нових метода у свим актуелним гранама гинекологије и акушерства, као и едуковању и усавршавању новог кадра.

Сахрана ће бити обављена у понедјељак, 29.04.2024. год. у 14 часова, на градском гробљу у Пучилама - наведено је на сајту бијељинске болнице.

(БН) Фото: болницабијељина

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Коле

27.04.2024 16:24

Он и др Божић најбољи гинеколози које је бн имала амин

ОДГОВОРИТЕ
Name

Косовка

27.04.2024 17:05

Спокој му дуси Рекао да урадим налазе Сецер 2.7 Ма ок Једи слатко Али мени светлyца пред оцима Проци це Ахааа Бези бре Ја у београд.... Толико...о њему од мене А сваки др..током.зивота и рада има оних незадобољних Ко за Зељка хирурга Рекли кони Не..код њега Пијано Не Он њој оперисао килу.....жуцну кесу Ок Било Тако да....искуства

Name

ВецДоц

27.04.2024 20:55

Поштована „Косовка“, као неко ко је једну деценију радио у операционој сали са поштованим колегом Др Кустурићем, дајем себи за право да примјетим двије ствари: -као прво, и поред изразите неписмености и немогућности да саставите и најпростију реченицу (што је врло забрињавајуће), Ви се усудјујете да ову „салату“ од слова објавите на једном порталу (што је застрашујуће); -као друго, ако о некоме, ко је спасио и донио на свијет хиљаде и хиљаде зивота, немате ништа паметно рећи…..онда ћутите! П.С. Почивајте у миру, људска величино. Нека Вам Бог опрости све Ваше гријехе. До следећег сусрета……

Name

Др Борис Шкарица

28.04.2024 00:26

Др Љубиша Кустурић био је добар човјек и добар доктор чији одлазак представља велики губитак за све његове бројне пријатеље и здравство наше општине. Драги пријатељу почивај у миру. Др Борис Шкарица

ОДГОВОРИТЕ