Рајола открио како пад цијене нафте спречава ПСЖ да купи Игуаина за 94.000.000!

Идеални спој су Лукаку и Јуве, Погба остаје и продужава уговор! Један од најмоћнијих менаџера Европе тврди и да би Хектор Морено био идеалан за Стару даму, а говорио је и о томе шта чека Донаруму у будућности и како се осећа Марио Балотели, те ко све жели Костаса Маноласа...

Фудбал 07.04.2016 | 09:20
Рајола открио како пад цијене нафте спречава ПСЖ да купи Игуаина за 94.000.000!

Дуги низ година контроверзни менаџер Мино Рајола важи за једног од најмоћнијих људи у свом послу. Како у Италији, тако и у Европи. У своје скуте успео је да скупи бројна велика фудбалска имена, а свакако најблиставији дијамант је - Пол Погба. За једног од најбољих светских везиста отимају се практично сви највећи клубови Европе, а у великом интервјуу који је дао за Газету дело спорт Рајола је открио да би Погба могао чак и да остане у Јувентусу и наредне сезоне. И не само то, већ и да добије нови уговор!
„Пол ме је последњих година много изненадио, позитивно. Био је таленат, а сада је шампион какав се ретко виђа. Његова највећа снага је спокој који носи са собом. Због тога је прошао све, па чак и критике које су стизале са свих страна. Доласком у Јувентус показао је да је најбољи за дрес са бројем „10“, упркос томе што су се многи чудили оваквој одлуци. Видите сад, Јувентус је ставио цену на 100.000.000 евра и морам да истакнем да размишљамо исто. Ако не пронађе адекватан пројекат, Погба ће остати у Јувентусу, а спремни смо и да продужимо уговор“, поручио је Рајола.

Он је затим говорио и о томе каква будућност чека три нападачке ведете – Ромелуа Лукакуа, Единсона Каванија и Гонзала Игуаина. Како сада ствари стоје, Лукаку би врло лако могао да заврши код Погбе у Јувентусу, али...
„Пазите, Јувентус би могао да буде добро решење за њега. Али за Лукакуа се интересују још и ПСЖ и Реал Мадрид. Што се тиче Игуаина не постоји шанса да ће ПСЖ дати 94.000.000 евра за откупну клаузулу. У клубу су се промениле струје и сада нико не жели да се разбацује новцем. Разлог томе што је цена је нафте драстично опала. Због тога у клубу и инсистирају да задрже Ибрахимовића. А зато би и Единсон Кавани могао да остане и то не треба занемарити“.

Али није се само на томе задржао Рајола. Он је, наиме, открио и да је Јувентусу интересантан још један његов играч – Хенрих Мхитаријан.
„Знам да се Алегрију свиђа Мхитаријан. Исто тако знам да би он волео да обуче црно-бели дрес, али Јувентус мора да се договори са Тухелом. Хенрих има уговор са Дортмундом до 2017. године, али Томас Тухел сматра да играч није на продају. Иста је прича и са Гиндоганом, који је паметан момак и не жели да оде тек тако из клуба“.

Један од најутицајнијих менаџера данашњице потом је прокоментарисао шта очекује од двојице штићеника у Милану – Марија Балотелија и Ђанлуиђија Донаруме.
„По први пут могу да кажем да нема проблема са понашањем. Али после повреде никако не успева да се врати и подигне. Ипак, најважније ми је да поново видим Марија како се смеје на терену. Приватно јесте такав, насмејан, али то није довољно. Потребно је да се пробуди и експлодира на терену. А Ђанлуиђи Донарума... Мислим да ће га Конте повести на Европско првенство. Не да буде први голман, наравно, али да осети ту атмосферу великог такмичења. Његово време могло би да дође на наредном Светском првенству. Ђанлуиђи прави велику каријеру и захвалан је свима у Милану због шансе коју му пружа клуб. Он је први голман, а Кристијан Абијати му је попут старијег брата“, рекао је Рајола, а онда додао и да није добио никакве конкретне понуде за голобрадог чувара мреже:
„Не, нисам добио никакве понуде за њега, а што се тиче обнове уговора – мислим да неће бити проблема. Ако се буде догодило једног дана да Донарума оде, отићи ће искључиво у иностранство, због великог поштовања које има према клубу“.

Новинаре угледног листа интересовало је и каква судбина чека Костаса Маноласа из Роме?
„Његово име је у тефтерима бројних клубова. Не знам баш да ли ће отићи у Премијер лигу, јер би због својих физичких карактеристика могао боље да прође у некој другој лиги. Али имам осећај да ће Рома имати муку да га задржи. Премијер лига има велику проходност, али не знам да ли би то била према путања за њега. Потребно је само мало стрпљења, јер биће ово једно врело лето“.

Рајола би у Јувентусу волео да види и једног од најбољих штопера холандског првенства – Хектора Морена.
„Бепе Марота би направио добар потез када би довео Хектора. ПСВ је богат клуб, а његова цена је око 15.000.000 евра. Морам да кажем и да треба обратити пажњу на десног бека Ајакса Кенија Тетеа. Његова улога у Ајаксу је све већа и постао је јако добар играч. Али млади фудбалери често се суочавају са разним проблемима те 'транзиционе' сезоне, као на пример Кишна у Лацију. Мало има проблем да се навикне на нову средину, мало га и повреде муче. Али сигуран сам да ће наредне сезоне доказати да вреди“.

На крају Рајола је говорио и о случају небрушеног Јувентусовог бисера, 16-годишњег Мојсеа Кеана.
„Пазите, ја сам молио људе у Јувентусу да га пусте да оде у неку од најјачих европских лига на позајмицу, да се кали. Мислим да клубови у Италију имају мало вере у младе играче. Зато сам предлагао да дечко има мало чудан пут до првог тима Јувентуса – да га доведу, пошаљу на позајмицу и онда врате када стаса. Ајде да сачекамо и видимо како ће клуб одлучити“.

Коментари / 0

Оставите коментар