Rajola otkrio kako pad cijene nafte sprečava PSŽ da kupi Iguaina za 94.000.000!

Idealni spoj su Lukaku i Juve, Pogba ostaje i produžava ugovor! Jedan od najmoćnijih menadžera Evrope tvrdi i da bi Hektor Moreno bio idealan za Staru damu, a govorio je i o tome šta čeka Donarumu u budućnosti i kako se oseća Mario Baloteli, te ko sve želi Kostasa Manolasa...

Fudbal 07.04.2016 | 09:20
Rajola otkrio kako pad cijene nafte sprečava PSŽ da kupi Iguaina za 94.000.000!

Dugi niz godina kontroverzni menadžer Mino Rajola važi za jednog od najmoćnijih ljudi u svom poslu. Kako u Italiji, tako i u Evropi. U svoje skute uspeo je da skupi brojna velika fudbalska imena, a svakako najblistaviji dijamant je - Pol Pogba. Za jednog od najboljih svetskih vezista otimaju se praktično svi najveći klubovi Evrope, a u velikom intervjuu koji je dao za Gazetu delo sport Rajola je otkrio da bi Pogba mogao čak i da ostane u Juventusu i naredne sezone. I ne samo to, već i da dobije novi ugovor!
„Pol me je poslednjih godina mnogo iznenadio, pozitivno. Bio je talenat, a sada je šampion kakav se retko viđa. Njegova najveća snaga je spokoj koji nosi sa sobom. Zbog toga je prošao sve, pa čak i kritike koje su stizale sa svih strana. Dolaskom u Juventus pokazao je da je najbolji za dres sa brojem „10“, uprkos tome što su se mnogi čudili ovakvoj odluci. Vidite sad, Juventus je stavio cenu na 100.000.000 evra i moram da istaknem da razmišljamo isto. Ako ne pronađe adekvatan projekat, Pogba će ostati u Juventusu, a spremni smo i da produžimo ugovor“, poručio je Rajola.

On je zatim govorio i o tome kakva budućnost čeka tri napadačke vedete – Romelua Lukakua, Edinsona Kavanija i Gonzala Iguaina. Kako sada stvari stoje, Lukaku bi vrlo lako mogao da završi kod Pogbe u Juventusu, ali...
„Pazite, Juventus bi mogao da bude dobro rešenje za njega. Ali za Lukakua se interesuju još i PSŽ i Real Madrid. Što se tiče Iguaina ne postoji šansa da će PSŽ dati 94.000.000 evra za otkupnu klauzulu. U klubu su se promenile struje i sada niko ne želi da se razbacuje novcem. Razlog tome što je cena je nafte drastično opala. Zbog toga u klubu i insistiraju da zadrže Ibrahimovića. A zato bi i Edinson Kavani mogao da ostane i to ne treba zanemariti“.

Ali nije se samo na tome zadržao Rajola. On je, naime, otkrio i da je Juventusu interesantan još jedan njegov igrač – Henrih Mhitarijan.
„Znam da se Alegriju sviđa Mhitarijan. Isto tako znam da bi on voleo da obuče crno-beli dres, ali Juventus mora da se dogovori sa Tuhelom. Henrih ima ugovor sa Dortmundom do 2017. godine, ali Tomas Tuhel smatra da igrač nije na prodaju. Ista je priča i sa Gindoganom, koji je pametan momak i ne želi da ode tek tako iz kluba“.

Jedan od najuticajnijih menadžera današnjice potom je prokomentarisao šta očekuje od dvojice štićenika u Milanu – Marija Balotelija i Đanluiđija Donarume.
„Po prvi put mogu da kažem da nema problema sa ponašanjem. Ali posle povrede nikako ne uspeva da se vrati i podigne. Ipak, najvažnije mi je da ponovo vidim Marija kako se smeje na terenu. Privatno jeste takav, nasmejan, ali to nije dovoljno. Potrebno je da se probudi i eksplodira na terenu. A Đanluiđi Donaruma... Mislim da će ga Konte povesti na Evropsko prvenstvo. Ne da bude prvi golman, naravno, ali da oseti tu atmosferu velikog takmičenja. Njegovo vreme moglo bi da dođe na narednom Svetskom prvenstvu. Đanluiđi pravi veliku karijeru i zahvalan je svima u Milanu zbog šanse koju mu pruža klub. On je prvi golman, a Kristijan Abijati mu je poput starijeg brata“, rekao je Rajola, a onda dodao i da nije dobio nikakve konkretne ponude za golobradog čuvara mreže:
„Ne, nisam dobio nikakve ponude za njega, a što se tiče obnove ugovora – mislim da neće biti problema. Ako se bude dogodilo jednog dana da Donaruma ode, otići će isključivo u inostranstvo, zbog velikog poštovanja koje ima prema klubu“.

Novinare uglednog lista interesovalo je i kakva sudbina čeka Kostasa Manolasa iz Rome?
„Njegovo ime je u tefterima brojnih klubova. Ne znam baš da li će otići u Premijer ligu, jer bi zbog svojih fizičkih karakteristika mogao bolje da prođe u nekoj drugoj ligi. Ali imam osećaj da će Roma imati muku da ga zadrži. Premijer liga ima veliku prohodnost, ali ne znam da li bi to bila prema putanja za njega. Potrebno je samo malo strpljenja, jer biće ovo jedno vrelo leto“.

Rajola bi u Juventusu voleo da vidi i jednog od najboljih štopera holandskog prvenstva – Hektora Morena.
„Bepe Marota bi napravio dobar potez kada bi doveo Hektora. PSV je bogat klub, a njegova cena je oko 15.000.000 evra. Moram da kažem i da treba obratiti pažnju na desnog beka Ajaksa Kenija Tetea. Njegova uloga u Ajaksu je sve veća i postao je jako dobar igrač. Ali mladi fudbaleri često se suočavaju sa raznim problemima te 'tranzicione' sezone, kao na primer Kišna u Laciju. Malo ima problem da se navikne na novu sredinu, malo ga i povrede muče. Ali siguran sam da će naredne sezone dokazati da vredi“.

Na kraju Rajola je govorio i o slučaju nebrušenog Juventusovog bisera, 16-godišnjeg Mojsea Keana.
„Pazite, ja sam molio ljude u Juventusu da ga puste da ode u neku od najjačih evropskih liga na pozajmicu, da se kali. Mislim da klubovi u Italiju imaju malo vere u mlade igrače. Zato sam predlagao da dečko ima malo čudan put do prvog tima Juventusa – da ga dovedu, pošalju na pozajmicu i onda vrate kada stasa. Ajde da sačekamo i vidimo kako će klub odlučiti“.

Komentari / 0

Ostavite komentar