Виктор Валдес се у шокантном трансферу враћа на велику сцену!

Шпански голман је разочаран квалитетом фудбала у Белгији, решио је да на крају сезоне напусти Стандард и врати се на Острво.

Фудбал 09.04.2016 | 14:00
Виктор Валдес се у шокантном трансферу враћа на велику сцену!

Барселона је у пролеће 2013. освојила још једну титулу у Примери. Доминантно, са 15 бодова више од Реал Мадрида. Ситуација је била идилична. Али Виктор Валдес је саопштио:
„Нећу продужити уговор који ми истиче са Барселоном наредне године. Остаћу још једну сезону и зато желим да клубу најавим моју одлуку како би имали времена да нађу замену“, рекао је тада Виктор Валдес.

У Барселони су га молили да остане. Годину дана су га убеђивали, али он није желео да промени одлуку. У финишу сезоне се тешко повредио и пропао му је сигуран трансфер у Монако. Провео је неколико месеци без клуба, да би у октобру почео да тренира са Манчестер Јунајтедом, а два месеца касније је и потписао уговор на годину и по дана са Црвеним ђаволима.

Био је то почетак пакла...

Убрзо је у сукоб са Лујом ван Галом. Холанђанин га је потпуно маргинализовао, није му дао ни да игра, ни да тренира са првим тимом. Коначно, прошле зиме је побегао у Стандард из Лијежа...

Али ни то није решење.

Виктор Валдес је одлучио да на крају сезоне напусти Стандард разочаран квалитетом фудбала у Белгији. Иако му Стандард нуди нови уговор, он не жели да више игра за клуб из Лијежа. Штавише, дао је задатак свом агенту да му пронађе нови клуб у енглеској Премијер лиги. Разочаран оним што му је Ван Гал приредио у Манчестер Јунајтеду, Каталонац жели да се врати на Острво и остави добар утисак.

Оно што је посебно занимљиво је да би његов следећи трансфер могао да изазове жестоке реакције. Каталонски и белгијски медији пипшу да Валдеса жели Јирген Клоп у Ливерпулу! Немац планира довођење новог голмана, пошто није задовољан ни Миниолеом ни резервом Богданом. Није јасно да ли у Валдесу види првог голмана или неког ко би појачао конкуренцију пошто се спекулише и о доласку Тима Хорна из Келна.

А пре само две године су га молили да остане у Барселони...

Коментари / 0

Оставите коментар