Viktor Valdes se u šokantnom transferu vraća na veliku scenu!

Španski golman je razočaran kvalitetom fudbala u Belgiji, rešio je da na kraju sezone napusti Standard i vrati se na Ostrvo.

Fudbal 09.04.2016 | 14:00
Viktor Valdes se u šokantnom transferu vraća na veliku scenu!

Barselona je u proleće 2013. osvojila još jednu titulu u Primeri. Dominantno, sa 15 bodova više od Real Madrida. Situacija je bila idilična. Ali Viktor Valdes je saopštio:
„Neću produžiti ugovor koji mi ističe sa Barselonom naredne godine. Ostaću još jednu sezonu i zato želim da klubu najavim moju odluku kako bi imali vremena da nađu zamenu“, rekao je tada Viktor Valdes.

U Barseloni su ga molili da ostane. Godinu dana su ga ubeđivali, ali on nije želeo da promeni odluku. U finišu sezone se teško povredio i propao mu je siguran transfer u Monako. Proveo je nekoliko meseci bez kluba, da bi u oktobru počeo da trenira sa Mančester Junajtedom, a dva meseca kasnije je i potpisao ugovor na godinu i po dana sa Crvenim đavolima.

Bio je to početak pakla...

Ubrzo je u sukob sa Lujom van Galom. Holanđanin ga je potpuno marginalizovao, nije mu dao ni da igra, ni da trenira sa prvim timom. Konačno, prošle zime je pobegao u Standard iz Liježa...

Ali ni to nije rešenje.

Viktor Valdes je odlučio da na kraju sezone napusti Standard razočaran kvalitetom fudbala u Belgiji. Iako mu Standard nudi novi ugovor, on ne želi da više igra za klub iz Liježa. Štaviše, dao je zadatak svom agentu da mu pronađe novi klub u engleskoj Premijer ligi. Razočaran onim što mu je Van Gal priredio u Mančester Junajtedu, Katalonac želi da se vrati na Ostrvo i ostavi dobar utisak.

Ono što je posebno zanimljivo je da bi njegov sledeći transfer mogao da izazove žestoke reakcije. Katalonski i belgijski mediji pipšu da Valdesa želi Jirgen Klop u Liverpulu! Nemac planira dovođenje novog golmana, pošto nije zadovoljan ni Minioleom ni rezervom Bogdanom. Nije jasno da li u Valdesu vidi prvog golmana ili nekog ko bi pojačao konkurenciju pošto se spekuliše i o dolasku Tima Horna iz Kelna.

A pre samo dve godine su ga molili da ostane u Barseloni...

Komentari / 0

Ostavite komentar