ЕП до 19: Два црвена и пораз - Србија без Европског првенства!

Омладинска репрезентација Србије није успела да се пласира на Европско првенство у Немачкој предстојећег лета.

Фудбал 29.03.2016 | 17:20
ЕП до 19: Два црвена и пораз - Србија без Европског првенства!

'Орлићи' су поражени минималним резултатом од Француске у Крагујевцу у последњем колу квалификационе групе 7 – 1:0 (1:0).

Србија ће тако други пут заредом пропустити континентални шампионат, који су освојили 2013. године.

Екипа Бранислава Николића је квалификације завршила на трећем месту са четири бода, исто колико има и Данска, док је Француска освојила групу са девет.

'Галски петлови' су пред 5.000 гледала на 'Чика Дачи' славили поготком центарфора Монака Килијана Мбапеа у 41. минуту, а посао им је знатно био олакшан од 70. минуту – када је због другог жутог картона искључен Лијанко Војновић. У самом финишу, другу јавну опомену зарадио је и Иван Шапоњић.

У уводних пола часа игре није било превише узбуђења на обе стране, све се сводило углавном на спорадичне покушаје и соло акције, али су у том периоду меча двојица искључених играча нашег тима добила жуте картоне. Шапоњић је у спео да затресе мрежу гостију у 16. минуту, али је ипак замало био у офсајду.

МИленковић је неколико минута пре водећег поготка Француза успео да спасе сигуран гол, али тако није било у 41. минуту. Мбапе је добио лопту на десетак метара десно искоса, наместио се и погодио ближи угао успаваног Вање Милинковић-Савића.

Друго полувреме донело је још већи офанзиву и притисак нашег тима, али су корпулентни Франзуци лако заустављали све покушаје нашег тима, углавом и пре него што би лопта стигла до Јовића или Шапоњића. Међутим, велику шансу да врати наду 'Орлићима' пропустио је Јовић у 60. минуту – шутиравши замало поред стативе.

Од тог тренутка гости су због ноншаланције пропустили неколико сјајних прилика да из контре и дефинитивно реше сусрет, али наши момци то нису успели да казне, па су поразом завршили поприлично неуспешан квалификациони циклус.

Коментари / 0

Оставите коментар