EP do 19: Dva crvena i poraz - Srbija bez Evropskog prvenstva!

Omladinska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj predstojećeg leta.

Fudbal 29.03.2016 | 17:20
EP do 19: Dva crvena i poraz - Srbija bez Evropskog prvenstva!

'Orlići' su poraženi minimalnim rezultatom od Francuske u Kragujevcu u poslednjem kolu kvalifikacione grupe 7 – 1:0 (1:0).

Srbija će tako drugi put zaredom propustiti kontinentalni šampionat, koji su osvojili 2013. godine.

Ekipa Branislava Nikolića je kvalifikacije završila na trećem mestu sa četiri boda, isto koliko ima i Danska, dok je Francuska osvojila grupu sa devet.

'Galski petlovi' su pred 5.000 gledala na 'Čika Dači' slavili pogotkom centarfora Monaka Kilijana Mbapea u 41. minutu, a posao im je znatno bio olakšan od 70. minutu – kada je zbog drugog žutog kartona isključen Lijanko Vojnović. U samom finišu, drugu javnu opomenu zaradio je i Ivan Šaponjić.

U uvodnih pola časa igre nije bilo previše uzbuđenja na obe strane, sve se svodilo uglavnom na sporadične pokušaje i solo akcije, ali su u tom periodu meča dvojica isključenih igrača našeg tima dobila žute kartone. Šaponjić je u speo da zatrese mrežu gostiju u 16. minutu, ali je ipak zamalo bio u ofsajdu.

MIlenković je nekoliko minuta pre vodećeg pogotka Francuza uspeo da spase siguran gol, ali tako nije bilo u 41. minutu. Mbape je dobio loptu na desetak metara desno iskosa, namestio se i pogodio bliži ugao uspavanog Vanje Milinković-Savića.

Drugo poluvreme donelo je još veći ofanzivu i pritisak našeg tima, ali su korpulentni Franzuci lako zaustavljali sve pokušaje našeg tima, uglavom i pre nego što bi lopta stigla do Jovića ili Šaponjića. Međutim, veliku šansu da vrati nadu 'Orlićima' propustio je Jović u 60. minutu – šutiravši zamalo pored stative.

Od tog trenutka gosti su zbog nonšalancije propustili nekoliko sjajnih prilika da iz kontre i definitivno reše susret, ali naši momci to nisu uspeli da kazne, pa su porazom završili poprilično neuspešan kvalifikacioni ciklus.

Komentari / 0

Ostavite komentar