ЕЛ: Симоновић срушио Уникаху, Звезда на корак од Топ 8!

На муци се познају јунаци! Звездина снајперска бригада са другог места гледа ка четвртфиналу! Марко Гудурић и Марко Симоновић унели енормну дозу енергије која је изазвала потпуну експлозију у другом полувремену, за врло важну победу над Уникахом.

Кошарка 18.03.2016 | 23:15
ЕЛ: Симоновић срушио Уникаху, Звезда на корак од Топ 8!

Од очаја до блиставог сјаја и другог места на табели Групе Е! Црвена звезда је после два квартала великих мука просула праву магију пред Уникаху у другом полувремену за памћење, а снајперска бригада на челу са Марком Симоновићем и Марком Гудурићем учинила је да клуб са Малог Калемегдана после 11. кола у Топ 16 фази са друге позиције гледа ка четвртфиналу Евролиге - 78:72 (12:20, 15:23, 26:17, 25:12)!

Мада је пут до победе био изузетно тежак и трновит, Црвена звезда је још једном показала да има изузетно јак карактер, огромно срце и велике борце у свом саставу, који су се јуначки борили до последњег звука сирене, направили највећи преокрет ове сезоне и тако успели да надокнаде велики минус од 18 поена и дођу до изузетно значајног тријумфа. А што је најважније - Звезда је погодила чак осам тројки у другом делу.

Уз још једно одлично Јовићево издање, који је имао свеукупно изванредан учинак, надовезали су се Симоновић и Гудурић одрадили су изузетан посао и са шест тројки поништили ривалов моћан учинак у првом делу.

Да је умор прилично сустигао црвено-беле после тешког меча против Цедевите било је јасно баш у првом полувремену. Много неизнуђених грешака, погрешних додавања и исхитрених шутева имали су ученици Дејана Радоњића, што је прилично „оборило“ екипу. Таренс Кинзи је у неколико наврата „измишљао“ акције и умео да поентира, Јовић је заједно са њим донекле успевао да парира растерећеним Андалужанима, док је велики притисак у рекету из ритма избацио Квинсија Милера и Мајка Цирбеса. Није Уникаха деловала толико добро и моћно на паркету, колико је знала да диктира темпо и искористи своје најјаче оружје у датом тренутку - Немању Недовића.

Велику главобољу задавао је изгубљени син Црвене звезде бившем клубу. После неколико добрих потеза Недовићево самопоуздање ишло је до сводова Палате спортова Хозе Марија Мартин Карпена, рука се потпуно опустила, а на све то експлозивни бек је свој богомдани атлетски квалитет претварао у неочекивано високу предност, која је на полувремену износила чак 16 поена и Звезду тако бацио у потпуни очај. Тачније, колико је и Недовић имао кошева у датом периоду.

Црвеној звезди много је недостајала једна шок терапија, односно експлозија једног играча како би Звездина машинерија коначно ухватила прави залет и коначно показала да у Малагу није дошла туристички, већ да би се у Београд вратила са једном од најважнијих победа у потери за местом у четвртфиналу.

„Пеницилински“ шок за Малагу стигао је у последњем моменту, а баш као против Реала, Химкија и Бајерна у Београду и овог пута покретачка снага Црвене звезде био је леворуки ас - Марко Гудурић! Као дар са неба стигли су кошеви младе наде актуелног шампиона Србије и Јадранске лиге, али управо су његове тројке, његови добри потези у одбрани и хладна глава коначно покренули Црвену звезду. Велика паника увукла се у Уникахине редове, јер су на паркету деловали све несигурније.

Јасно је било свима у редовима београдског састава половином треће деонице да је прави тренутак да се крене у тријумфални јуриш. Гудурићевим тројкама прикључио се и Марко Симоновић са два врло важна далекометна хица, али и Василије Мицић и Владимир Штимац, који су своје улоге одлично одрадили из другог плана.

А онда је Симоновић наштеловао нишанске справе и потпуно изрешетао кош ривала, који у последњој четвртини готово да није ни постојао. Потпуно изгубљено и безидејно изгледали су играчи Ђоана Плазе, Уникахин тренер покушао је са разним варијантама на обе половине терена и неким комбинацијама које није до тада користио... Али од Недовићеве ренесансне у првом полувремену није остало готово ништа, док Џек Кули, Едвин Џексон и Вил Томас нису могли да надоместе изостанак неколико важних играча - Стефана Марковића, Џамара Смита.

На крају Стефан Јовић имао је 16 поена, седам асистенција и пет скокова, Гудурић и Симоновић имали су по 12, а Милер 11 поена. Код домаћина Недовић је имао 22 коша.

РЕЗУЛТАТИ 11. КОЛА:

ГРУПА Е

Ефес - Цедевита 80:76
Уникаха - Црвена звезда 72:78

у четвртак:

Фенербахче - Дарушафака 77:69
Панатинаикос - Локомотива 84:79

ТАБЕЛА: Фенербахче 10-1, Локомотива 7-4, Звезда 7-4, Панатинаикос 7-4, Ефес 5-6, Уникаха 3-7, Дарушафака 3-8, Цедевита 2-9.

Парови следећег кола: Локомотива - Звезда, Дарушафака - ПАО, Цедевита - Фенербахче, Ефес - Уникаха.

У једином мечу Групе Ф играном у петак, Олимпијакос је као домаћин савладао Жалгирис 74:59 (14:15, 25:15, 19:11, 16:18).

Атињани су овом победом сачували наду да могу до Топ 8, али да би наставили у том смеру, мораће у наредом колу да савладају Реал Мадрид код куће.

Принтезис је убацио 17 поена, а Папаниколау 11 и то су била једина два играча у домаћем тиму са двоцифреним учинком ове вечери. И гости су их имали само двојицу, Вугиукас је убацио 14 (уз пет скокова), а Јанкунас 12 (уз седам скокова).

Занимљив је био учинак Отела Хантера, центра Олимпијакоса, који је меч завршио са 11 скокова, али без поена за 17 минута у игри (0/3 шут за два).

ГРУПА Ф

Олимпијакос - Жалгирис 74:59

у четвртак:

ЦСКА - Лаборал 90:78
Барселона - Реал Мадрид 72:65
Бамберг - Химки 84:79

ТАБЕЛА: ЦСКА 8-3, Лаборал 7-4, Барселона 6-5, Реал 6-5, Химки 5-6, Олимпијакос 5-6, Бамберг 5-6, Жалгирис 2-9.

Коментари / 0

Оставите коментар