Ранијери: Пет бодова разлике? Па, то је ништа!

Италијански стручњак на клупи Лестер ситија спушта очекивања навијача пред последњих девет кола.

Фудбал 09.03.2016 | 10:00
Ранијери: Пет бодова разлике? Па, то је ништа!

Девет кола до краја и пет бодова предности у односу на најближег пратиоца – Тотенхем.

Имали су шансу "певци" у претходном колу да искористе кикс Лестера против Вест Бромвич Албиона, али су ипак поражени од Вест Хема. Ништа боље нису прошли ни остали тимови који претендују на титулу у Премијер лиги (Арсенал и Манчестер сити), док "Спурси" ни у суботу нису успели да искористе предност домаћег терена и играча више против градског ривала.

Лестер њихов кикс јесте.

Голчина Ријада Махреза против неугодног Вотфорда за неке навијаче Лестера је значила и да је време да се отвори онај скупоцени шампањац из витрина, али не и за Клаудија Ранијерија.

"Молим вас, пет бодова разлике је ништа. Сваки меч у Премијер лиги је права борба и нема лако освојених поена", казао је искусни Италијан и тако још једном скинуо притисак са своје екипе за коју је дуго говорио да јој је циљ опстанак.

А, какав распоред чека Лестер до краја? Па, сасвим солидан!

До краја сезоне играју прво са Њукаслом код куће, па гостују Кристал Паласу. Април отпочињу против Саутемптона на свом стадиону, па иду у госте другом црвено-белом тиму Сандерленду. Следе две утакмице код куће против Вест Хема и Свонсија, да би у последња три која имали нешто тежи распоред. Гостовање на Олд Трафорду, меч са Евертоном код куће и у последњем колу против Челсија на Стамфорд Бриџу.

Када се то претвори у позиције на табели, тек онда не изгледа тако лоше:

19, 15, 8, 17, 5, 16, 6, 11 и 10.

"Желимо да наставимо да се боримо и у мислима нам је Њукасл, што ће бити један тежак меч код куће јер се они боре за опстанак. Навијачи сањају, а ми радимо, што је добра комбинација”, поручио је Ранијери на крају разговора са новинарима.

 

Коментари / 0

Оставите коментар