Ranijeri: Pet bodova razlike? Pa, to je ništa!

Italijanski stručnjak na klupi Lester sitija spušta očekivanja navijača pred poslednjih devet kola.

Fudbal 09.03.2016 | 10:00
Ranijeri: Pet bodova razlike? Pa, to je ništa!

Devet kola do kraja i pet bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca – Totenhem.

Imali su šansu "pevci" u prethodnom kolu da iskoriste kiks Lestera protiv Vest Bromvič Albiona, ali su ipak poraženi od Vest Hema. Ništa bolje nisu prošli ni ostali timovi koji pretenduju na titulu u Premijer ligi (Arsenal i Mančester siti), dok "Spursi" ni u subotu nisu uspeli da iskoriste prednost domaćeg terena i igrača više protiv gradskog rivala.

Lester njihov kiks jeste.

Golčina Rijada Mahreza protiv neugodnog Votforda za neke navijače Lestera je značila i da je vreme da se otvori onaj skupoceni šampanjac iz vitrina, ali ne i za Klaudija Ranijerija.

"Molim vas, pet bodova razlike je ništa. Svaki meč u Premijer ligi je prava borba i nema lako osvojenih poena", kazao je iskusni Italijan i tako još jednom skinuo pritisak sa svoje ekipe za koju je dugo govorio da joj je cilj opstanak.

A, kakav raspored čeka Lester do kraja? Pa, sasvim solidan!

Do kraja sezone igraju prvo sa Njukaslom kod kuće, pa gostuju Kristal Palasu. April otpočinju protiv Sautemptona na svom stadionu, pa idu u goste drugom crveno-belom timu Sanderlendu. Slede dve utakmice kod kuće protiv Vest Hema i Svonsija, da bi u poslednja tri koja imali nešto teži raspored. Gostovanje na Old Trafordu, meč sa Evertonom kod kuće i u poslednjem kolu protiv Čelsija na Stamford Bridžu.

Kada se to pretvori u pozicije na tabeli, tek onda ne izgleda tako loše:

19, 15, 8, 17, 5, 16, 6, 11 i 10.

"Želimo da nastavimo da se borimo i u mislima nam je Njukasl, što će biti jedan težak meč kod kuće jer se oni bore za opstanak. Navijači sanjaju, a mi radimo, što je dobra kombinacija”, poručio je Ranijeri na kraju razgovora sa novinarima.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar