Мануел Пелегрини се већ договорио за нови посао!

И имаће 4.000.000 евра годишње! Чилеанац неће бити дуго без клуба када Гвардиола преузме Грађане.

Фудбал 04.03.2016 | 20:40
Мануел Пелегрини се већ договорио за нови посао!

Откако је постало познато да Пеп Гвардиола мења Мануела Пелегринија на клупи Манчестер Ситија за наредну сезону, судбина чилеанског стручњака је постала тема нагађања и спекулација. Помињали су се Јувентус, Челси и Валенсија као могуће дестинације, али највероватније је да ћемо га од следеће сезоне гледати на клупи руског Зенита. Према инфомацијама руских медија, Пелегрини и Зенит су скоро па постигли споразум.

Зенит се на време бацио у потрагу за тренером када им је постало јасно да ће на крају сезоне остати без Андреа Виљаса Боаса. Португалцу истиче уговор који не жели да продужи јер хоће да настави каријеру у неким од клубова из најјачих европских лига. Зенит му је нудио нови уговор, али је он одбио све понуде.

Клуб се бацио у потрагу за новим тренером и пала је одлука да се започну преговори са Пелегринијем. Две стране су на прагу споразума. Чилеанац је пристао на годишњу плату од 4.000.000 евра, а једино још остаје да се постигне договор око дужине уговора. Зенит нуди сарадњу на две године с опцијом да буде аутоматски продужена за још једну сезону у случају да буду остварени одређени резултати. Пелегринијеви менаџери траже уговор на четири сзеоне. Пракса клуба из Санкт Петербурга је да са тренерима потписује краткорочне уговоре са клаузулама о резултатима. Тако су претходних година уговоре на мање од три године потписивали Дик Адвокат, Лућано Спалети и Андре Виљас Боас.

Коментари / 0

Оставите коментар