Manuel Pelegrini se već dogovorio za novi posao!

I imaće 4.000.000 evra godišnje! Čileanac neće biti dugo bez kluba kada Gvardiola preuzme Građane.

Fudbal 04.03.2016 | 20:40
Manuel Pelegrini se već dogovorio za novi posao!

Otkako je postalo poznato da Pep Gvardiola menja Manuela Pelegrinija na klupi Mančester Sitija za narednu sezonu, sudbina čileanskog stručnjaka je postala tema nagađanja i spekulacija. Pominjali su se Juventus, Čelsi i Valensija kao moguće destinacije, ali najverovatnije je da ćemo ga od sledeće sezone gledati na klupi ruskog Zenita. Prema infomacijama ruskih medija, Pelegrini i Zenit su skoro pa postigli sporazum.

Zenit se na vreme bacio u potragu za trenerom kada im je postalo jasno da će na kraju sezone ostati bez Andrea Viljasa Boasa. Portugalcu ističe ugovor koji ne želi da produži jer hoće da nastavi karijeru u nekim od klubova iz najjačih evropskih liga. Zenit mu je nudio novi ugovor, ali je on odbio sve ponude.

Klub se bacio u potragu za novim trenerom i pala je odluka da se započnu pregovori sa Pelegrinijem. Dve strane su na pragu sporazuma. Čileanac je pristao na godišnju platu od 4.000.000 evra, a jedino još ostaje da se postigne dogovor oko dužine ugovora. Zenit nudi saradnju na dve godine s opcijom da bude automatski produžena za još jednu sezonu u slučaju da budu ostvareni određeni rezultati. Pelegrinijevi menadžeri traže ugovor na četiri szeone. Praksa kluba iz Sankt Peterburga je da sa trenerima potpisuje kratkoročne ugovore sa klauzulama o rezultatima. Tako su prethodnih godina ugovore na manje od tri godine potpisivali Dik Advokat, Lućano Spaleti i Andre Viljas Boas.

Komentari / 0

Ostavite komentar