Још се вијећа о спрском браниоцу

Жупанијски суд у Сплити још није одлучио о званичној молби београдског адвоката Драгана Палибрка да у поступку пред тим судом брани Драгана Васиљковића познатог као капетан Драган, по његовој жељи.

Регион 27.02.2016 | 12:15
Још се вијећа о спрском браниоцу

Палибрк је рекао Тањугу да о његовом предлогу који је Жупанијском суду званично поднео 5. фебруара приликом обиласка Васиљковића у притвору у Сплиту, још није одлучено.

Васиљковић је наиме изразио жељу да га пред хрватских судом заступа и адвокат из Србије, па је са Палибрком о темељима своје одбране од оптужби за ратне злочине, разговарао када га је посетио у притвору почетком фебруара.

У његовом тиму одбране за сада су ангажована два хрватска браниоца, Слађана Чанковић и Лука Шушак.

Београдски адвокат Палибрк је потврдио да је у сталној вези са највишим државним органима Србије поводом случаја капетана Драгана, са којима разматра начин на који држава може да помогне свом држављанину о остваривању својих права на правичну орбрану.

Жупанијско државно тужилаштво подигло је 8. јануара оптужницу против Капетана Драгана која га терети за ратни злоцин против заробљеника и цивила.

По пет тачака оптужнице он се терети за ратни злочин над цивилима и ратним заробљеницима у Далмацији и Глини.

Оптужница још није ступила на правну снагу.

Врховни суд Хрватске је у четвртак одбио захтев Васиљковићеве одбране за изузећем председника Жупанијског суда у Сплиту Маријана Милетића, који би сада требало да одлучи о и захтеву за изузећем судија његовог суда, пренели су хрватски медији.

Васиљковић је у притвору, пошто је суд у Сплиту одбио понуђено јемство за одбрану са слободе, а хрватски суд је потврдио и ту одлуку.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

МИХАИЛО МИКИЋ

27.02.2016 17:23

Капетан Драган заслужује сваку помоћ Републике СРБије и нашу подршку. Недај се Драгане! Истина Христова и правда Божија су на твојој страни. А СКИМЕ је истина и правда са тиме је сам Бог, а СКИМЕ је Бог тај може бити прогањан и затваран али НИКАДА и уништен. Праведник ако буде и убијен васкрснуће попут Христа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микан

27.02.2016 19:30

Е мој микићу. То ти је најобичнија свјетска протува и криминалац.

Name

Анте

27.02.2016 20:54

Микицу продај цацевину и носи му директно подај