Рекордна заплијена хероина у Ц. Гори

Албански држављани Е.А. (36) и А.М. (29) ухапшени су на граничном прелазу Дебели брег због сумње да су покушали да прокријумчаре око 28 килограма хероина, чија је вредност више од два милиона евра.

Регион 26.02.2016 | 22:40
Рекордна заплијена хероина у Ц. Гори

У заједничком саопштењу управа царина и полиција наводи се да су у четвртак на граничном прелазу Дебели брег, у путничком моторном возилу открили скоро 28 килограма хероина, што је рекордна заплена хероина у држави.

У саопштењу се прецизира да су службеници Царинске испоставе Дебели брег и полицијски службеници Регионалног центра граничне полиције Југ су у четвртак у 20.20, на граничном прелазу Дебели Брег, на излазној траци према Хрватској, зауставили возило "пежо" албанских регистарских ознака, којим је управљао Е.А, док се на месту сувозача налазио А.М.

"Особе које су превозиле хероин, чија вредност на нарко тржишту износи више од два милиона евра, са намером да га преко Црне Горе прокријумчаре у једну земљу Европске уније, су ухапшене“, наводи се у саопштењу.

Додаје се да су царински и полицијски службеници претресли возило и, уз помоћ специјалне камере, посумњали на могућност покушаја кријумчарења дроге.

"Специјалним иглама, које су намијењене за такву врсту прегледа, у шупљини између мотора и инструмент табле пронашли 39 паковања правоугаоног облика, са садржајем тврдо пресоване прашкасте материја тамно браон боје, за коју се посумњало да је опојна дрога хероин“, прецизира се у саопштењу.

Наводи се да је хероин одузет и, заједно са особама и возилом, предат службеницима Одсјека за борбу против дроге.

О догађају је, додаје се, обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици.

"Мерењем 39 паковања са прашкастом материјом, која је извршена у Центру безбедности Херцег Нови, утврђено је да укупна бруто маса ових паковања износи 27 килограма и 588 грама“, наводи се у саопштењу.

Како је саопштено, хероин је упућен Форензичком центру ради спровођења потребних вештачења, којима ће се, између осталог, утврдити и степен честоће, а претпоставља се да се ради о хероину веома високог процентра чистоће.

Криминалистичка обрада упућује на сумњу да су те две особе, два сата пре него што је дрога откривена на Дебелом брегу, из Албаније ушле у Црну Гору, у намери да хероин, ради даље продаје, прокријумчаре у Хрватску и даље, ка једној земљи Европске уније.

Полиција је прошле године на територији Црне Горе обавила 383 појединачне заплене и укупно је заплењено око 237 килограма различитих врста дроге.

Извор: Мондо.ме

Коментари / 0

Оставите коментар