Бока - Ривер, па Партизан - Звезда!

Нападач Партизана Валери Божинов, који је дуго година играо у Италији, дао велику похвалу највећем дербију српског фудбала. Илиев о бодовној предности Звезде: "Одмерићемо снаге у суботу, да видимо реално стање ствари".

Фудбал 25.02.2016 | 22:15
Бока - Ривер, па Партизан - Звезда!

Валери Божинов је у својој каријери играо у јаким европским лигама. Играо је у Италији за више клубова (Леће, Јувентус, Фиорентина, Парма), био је члан Манчестер ситија, португалског Спортинга...

Свакако да са толико искуства и утакмица у ногама, а има 30 година, уме да процени јачину лига, али и значај појединих утакмица.

Гостујући, заједно са осталим првотимцима Партизана у емисији "Ами Г Схоw", Божинов је дао изузетну похвалу српском фудбалу и његовом највећем празнику, како су то некад волели да говоре новинари из "старије гарде".

"Играо сам много великих, важних утакмица, играо сам у Италији дуго, али овако нешто што постоји у Београду, нешто је јединствено. После аргетинског дербија Бока јуниорс - Ривер Плата, други дерби је Партизан - Звезда, ја то тако видим", рекао је Божинов.

Како се игра дерби?

"Ова утакмица се не игра ван терена, већ на терену... Мораш да будеш сконцетрисан свих 90 минута, да чекаш лопту да ти дође и... само да га даш", каже Божинов у свом стилу, ударивши дланом о длан.

Партизан ће играти против Црвене звезде у суботу, од 17 часова, а бодовна разлика између "вечитих ривала" никад није била већа.

На констатацију водитеља Огњена Амиџића да Звезда има великих 29 бодова предности и да Партитзан "каска, мада каскање баш и није права реч", Илиев је само раширио руке и разрогачио очи.

"Да, лепше звучи каскање", насмејао се Илиев и наставио.

"Постоје године када се тако нешто намести. Аанализирајући наше и нихове утакмице, не бих се сложио да је оволика разлика прави одраз у квалитету. Имамо прилике да одмеримо снаге у суботу и видимо како то изгледа у реалности", рекао је Илиев.

Занимљиво, у студију су један поред другог седели Божинов и Илиев. Присетили су се да су играли један проитв другог у време док су обојица били у Италији - Илиев у Месини, а Божинов у Лећеу.

"Видиш шта ти је живот", констатовао је Бугарин.

Коментари / 0

Оставите коментар