Boka - River, pa Partizan - Zvezda!

Napadač Partizana Valeri Božinov, koji je dugo godina igrao u Italiji, dao veliku pohvalu najvećem derbiju srpskog fudbala. Iliev o bodovnoj prednosti Zvezde: "Odmerićemo snage u subotu, da vidimo realno stanje stvari".

Fudbal 25.02.2016 | 22:15
Boka - River, pa Partizan - Zvezda!

Valeri Božinov je u svojoj karijeri igrao u jakim evropskim ligama. Igrao je u Italiji za više klubova (Leće, Juventus, Fiorentina, Parma), bio je član Mančester sitija, portugalskog Sportinga...

Svakako da sa toliko iskustva i utakmica u nogama, a ima 30 godina, ume da proceni jačinu liga, ali i značaj pojedinih utakmica.

Gostujući, zajedno sa ostalim prvotimcima Partizana u emisiji "Ami G Show", Božinov je dao izuzetnu pohvalu srpskom fudbalu i njegovom najvećem prazniku, kako su to nekad voleli da govore novinari iz "starije garde".

"Igrao sam mnogo velikih, važnih utakmica, igrao sam u Italiji dugo, ali ovako nešto što postoji u Beogradu, nešto je jedinstveno. Posle argetinskog derbija Boka juniors - River Plata, drugi derbi je Partizan - Zvezda, ja to tako vidim", rekao je Božinov.

Kako se igra derbi?

"Ova utakmica se ne igra van terena, već na terenu... Moraš da budeš skoncetrisan svih 90 minuta, da čekaš loptu da ti dođe i... samo da ga daš", kaže Božinov u svom stilu, udarivši dlanom o dlan.

Partizan će igrati protiv Crvene zvezde u subotu, od 17 časova, a bodovna razlika između "večitih rivala" nikad nije bila veća.

Na konstataciju voditelja Ognjena Amidžića da Zvezda ima velikih 29 bodova prednosti i da Partitzan "kaska, mada kaskanje baš i nije prava reč", Iliev je samo raširio ruke i razrogačio oči.

"Da, lepše zvuči kaskanje", nasmejao se Iliev i nastavio.

"Postoje godine kada se tako nešto namesti. Aanalizirajući naše i nihove utakmice, ne bih se složio da je ovolika razlika pravi odraz u kvalitetu. Imamo prilike da odmerimo snage u subotu i vidimo kako to izgleda u realnosti", rekao je Iliev.

Zanimljivo, u studiju su jedan pored drugog sedeli Božinov i Iliev. Prisetili su se da su igrali jedan proitv drugog u vreme dok su obojica bili u Italiji - Iliev u Mesini, a Božinov u Lećeu.

"Vidiš šta ti je život", konstatovao je Bugarin.

Komentari / 0

Ostavite komentar