Мурињо зна гдје сигурно неће отићи!

У Шпанији сам имао четири утакмице годишње - треба ми јача конкуренција! "Радим од 2000. године и паузирао сам једном неколико месеци када сам отишао из Челсија 2007. године. Сада је други пут да правим паузу за 15-16 година, тако да није никаква драма", поручио је Португалац.

Фудбал 10.02.2016 | 10:40
Мурињо зна гдје сигурно неће отићи!

Могућност да Жозе Мурињо преузме Манчестер јунајтед на крају сезоне подигла је степен приправности у британским медијима на максимум, па је тренутно слободни Португалац главна мета комплетне тамошње јавности.

У интервјуу за ГQ-магазин Господин посебни је говорио о својој досадашњој каријери и најавио да се ускоро враћа фудбалу, али наравно није желео да открије где ће то бити, као ни у којој земљи.
"У овом тренутку ја немам посао и не знам где ће ме фудбал одвести, јер се то у овом спорту никад не зна. Али је сигурно, што се тиче моје фамилије, наш дом ће још бити у Енглеској и Лондону. Али, ја сам спреман да се крећем, као професионалац сам спреман да идем где год је потребно ", рекао је Мурињо.

Ипак, сасвим сигурно то неће бити Шпанија.
"Експериментисао сам са енглеским, италијанским и шпанским фудбалом, вероватно три најбоље фудбалске земље на свету. Ја увек кажем - неопходна ми је конкуренција. У шпанији сам био у невероватном клубу, али сам имао четири меча годишње: Барселона - Реал Мадрид, Реал Мадрид - Баррселона... Све остале смо побеђивали резултатима 4:0, 5:0, 5:1, 6:1".

Значи да је постало превише лако?
"Лако је побеђивати у утакмицама, али је тешко освојити лигу, јер се такмичите против тима који побеђује и осваја баш као ти, постоје два једнака чудовишта. Дакле, на крају сам био првак у Шпанији са 100 бодова, а потом сам изгубио титулу са 91 поеном. Док у Енглеској освојите првенство са 75, а можда и мање бодова. Тако да тражим конкуренцију", додао је Португалац практично откривши да је останак на Острву његова превасходна жеља.

Да ли уживате у слободном времену?
"Не, ја не уживам. Могу да радим све и да уживам у исто време. Могу да имам породицу, пријатеље, миран живот какав волим и могу да имам фудбал! Могу да имам све заједно и није ми потребно да одустанем од једне ствари. Да бих био максимално срећан потребно ми је све то - тако да се враћам фудбалу. Мислим да је то моје природно станиште. Радим од 2000. године и паузирао сам једном неколико месеци када сам отишао из Челсија 2007. године. Сада је други пут да правим паузу за 15-16 година, тако да није никаква драма. Али је сасвим сигурно, враћам се ускоро", закључио је Жозе Мурињо.

Мурињо је професионалну краријеру почео у Бенфици, док је на зиму 2002. године преузео Порто, са којим је освојио две узастопне шампионске титуле и постао првак Европе у сезони 2003/2004. Са Челсијем је освојио три шампионска трофеја у два мандата, а са Интером два и поново се попео на кров Старог континента. У Реалу из Мадрида је освојио шампионску титулу, Куп краља и Суперкуп Шпаније. Други мандат у Лондону је започео у јуну 2013. године, а завршио га у децембру 2015.

Коментари / 0

Оставите коментар