АБА - Игокеа: Изненађење спремно за Звезду!

Кошаркаши Игокее и Црвене звезде досад су се девет пута састајали у регионалној АБА лиги, а више успјеха у међусобним мечевима има шампион Босне и Херцеговине.

Кошарка 07.02.2016 | 12:20
АБА - Игокеа: Изненађење спремно за Звезду!

И на почетку сезоне, "игоси" су у Београду надиграли црвено-бијеле што је можда било највеће изненађење у текућој сезони АБА лиге.

Александровчани су били успешнији тим у периоду од 2010. до почетка 2013. године када су остварили четири узастопне побједе, а посебно ће остати запамћена побједа у Лакташима 19. јануара 2013. године када су се Игокеа и Звезда бориле за прву позицију у регуларном дијелу сезоне.

У том мечу, Синиша Штембергер тројком са звуком сирене донио је побједу домаћину (80:77), а интересантно је да је и тада на клупи Игокее сједио садашњи тренер Драган Бајић, а у тиму је био и Милош Коматина.

Услиједио је период доминације Црвене звезде која је након тога повезела четири побједе, а ова серија је прекинута управо у овој сезони када је Игокеа славила у Београду.

Уочи недјељне утакмице у Лакташима, тренер Игокее Драган Бајић нагласио је да је гостовање Црвене звезде празник кошарке за "игосе".

"Долази нам једна од најквалитетнијих екипа у региону што су показали и у АБА лиги и у Евролиги. За нас је ово велики мотив, покушаћемо дати све од себе. Знамо да је квалитет на страни Звезде, али ако нам се укаже и грам прилике за изненађење ми ћемо то покушати искористити", изјавио је Бајић.

Према његовим ријечима, Звезда је квалитетна на свим позицијма, посебно под кошем гдје је доминантан Мајк Цирбес који игра у одличној форми.

"Покушаћемо да нађемо најбоље рјешење. Звезда је поражена у Истанбулу и сигурно би било лакше за нас да су побиједили. Међутим, ми знамо да Звезда јури сваку побједу у борби за другу позицију и сигурно ће бити максимално мотивисани. Ми такође имамо своје рачунице, још увијек нисмо обезбиједили опстанак јер нам треба још једна побједа до краја. Покушаћемо доћи до тријумфа који нам је јако битан за опстанак".

Некадашњи капитен Београђана, а сад бек "игоса" Вук Радивојевић је био бриљантан у првом сусрету са Звездом.

"Прва утакмица је била на почетку лиге, друга ситуација и ова утакмица неће бити иста. Звезда у Лакташе долази након несрећног пораза у Истанбулу, али и та утакмица показала је да је то један фантастичан тим и један од најквалитетнијих у региону. Ми смо у првом мечу показали да можемо играти против Звезде, супроставили смо им се и искористили своју шансу. И у овом мечу је Звезда фаворит али свакако ћемо се борити и покушати доћи до нове побједе".

Утакмица између Игокее и Звезде игра се у недјељу с почетком у 17 часова.

Коментари / 0

Оставите коментар