Селфи уништава самопоуздање

За недостатак самопоуздања крива је колективна "селфи" и инстаграм еуфорија, где се придаје велики значај лепоти, тврде стручњаци.

Занимљивости 18.01.2016 | 14:00
Селфи уништава самопоуздање

Несигурност и мањак самопоуздања муче многе жене, па су самокритичне чак осам пута дневно, показује анкета у којој је учествовало 2.000 жена. За недостатак самопоуздања крива је колективна "селфи" и инстаграм еуфорија, где се придаје велики значај лепоти, тврде стручњаци.

Жене су најчешшће самокритичне због вишка килограма, лоше фризуре, великог стомака, недовољно вежбања, осећаја инфериорности поред друге жене, мале зараде. Такође, многе се "осећају" дебело и без разлога, па избегавају да носе одређену одећу за коју мисле да им не стоји.

Истраживање је показало да 90 одсто жена намерно "саботира" комплименте које добија и на њих одговара тако што каже нешто негативно о себи. Разлози за то крију се у ужурбаном начину живота, где је визуелно најважније, сматра психолог Зое Грифитс. И ту није крај женским мукама, јер многе сматрају да немају стила, не стављају довољно шминке и не воде љубав с партнером довољно често. Многе даме се љуте на себе што нису креативне и организоване као друге жене, што имају превелику задњицу, не проводе довољно времена с пријатељима и нису привлачне партнеру. Психолози саветују да што пре почнете да размишљате позитивније о свом изгледу, ево како...

- Престаните да се упоређујете са другим женама и почните да цените своје тело уместо да га критички посматрате.

- Када следећи пут у друштву пријатељица покренете разговор на тему дијете, прекините ту причу. Подижите једна другој самопоуздање фокусирајући се на позитивно.

- Обратите више пажње на своје атрибуте, ако не волите свој стомак, можда сте задовољни грудима или косом, кожом, ногама...

Новости

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Висак времена

18.01.2016 22:27

Усамљеност, недостатак одговорности и бриге за друге.

ОДГОВОРИТЕ