Маркесови навијачи ''прескачу'' Муђело због Росија!

Чланови италијанског фан клуба Марка Маркеса одлучили су да не присуствују овогодишњој Великој награди Италије Мото ГП шампионата из безбедносних разлога.

Остали спортови 11.01.2016 | 20:30
Маркесови навијачи ''прескачу'' Муђело због Росија!

Сам финиш прошле сезоне у краљевској класи обележио је сукоб између деветоструког светског шампиона Валентина Росија и Маркеса, који се умеша у борби за титулу коју је ’Доктор’ водио са тимски колегом из Јамахе Хорхеом Лоренцом.

Тензије су достигле свој врхунац на претпоследњој трци, у Малезији, када је Италијан успорио да би натерао Маркеса да оде прешироко, када је дошло до контакта, после којег је возач Репсол Хонде пао и одустао.

Роси је због тог инцидента на последњој трци, у Валенсији, стартовао са зачеља, па је Лоренцо победом дошао до титуле, са пет бодова више од Италијана.

Маркес је тада увелико био без шансе за титулу, а пошто ове године сви крећу од нуле, очекује се да ће обновити ривалство са Росијем. Међутим, у Муђелу, омиљеној трци деветоструког светског шампиона, млади Шпанац неће моћи да рачуна на подршку као обично.

„Жао нам је што морамо да донесемо овакву драстичну одлуку, али ситуација у овом тренутку није сјајна и окружење је веома опасно. Сматрамо да је срамно што навијачи не могу слободно да навијају за свог возача, без икаквог ризика, бацања разних предмета на њих или чак пљувања, али нажалост смо дошли до тога. Надамо се да разумете наш избор, који је донет за добробит свих чланова. Прошле године смо добијали претње у Муђелу и Мизану, а да не помињемо да је било инцидената. Нажалост, постоје навијачи сваког возача који не схватају да ривалство између возача не треба да доведе до сталних сукоба између навијача на трибинама“, стоји у саопштењу.

Овогодишњи Мото ГП шампионат стартује Великом наградом Катара 20. марта, а трка у Муђелу је шеста по реду и заказана је за 22. мај.

Коментари / 0

Оставите коментар