Markesovi navijači ''preskaču'' Muđelo zbog Rosija!

Članovi italijanskog fan kluba Marka Markesa odlučili su da ne prisustvuju ovogodišnjoj Velikoj nagradi Italije Moto GP šampionata iz bezbednosnih razloga.

Ostali sportovi 11.01.2016 | 20:30
Markesovi navijači ''preskaču'' Muđelo zbog Rosija!

Sam finiš prošle sezone u kraljevskoj klasi obeležio je sukob između devetostrukog svetskog šampiona Valentina Rosija i Markesa, koji se umeša u borbi za titulu koju je ’Doktor’ vodio sa timski kolegom iz Jamahe Horheom Lorencom.

Tenzije su dostigle svoj vrhunac na pretposlednjoj trci, u Maleziji, kada je Italijan usporio da bi naterao Markesa da ode preširoko, kada je došlo do kontakta, posle kojeg je vozač Repsol Honde pao i odustao.

Rosi je zbog tog incidenta na poslednjoj trci, u Valensiji, startovao sa začelja, pa je Lorenco pobedom došao do titule, sa pet bodova više od Italijana.

Markes je tada uveliko bio bez šanse za titulu, a pošto ove godine svi kreću od nule, očekuje se da će obnoviti rivalstvo sa Rosijem. Međutim, u Muđelu, omiljenoj trci devetostrukog svetskog šampiona, mladi Španac neće moći da računa na podršku kao obično.

„Žao nam je što moramo da donesemo ovakvu drastičnu odluku, ali situacija u ovom trenutku nije sjajna i okruženje je veoma opasno. Smatramo da je sramno što navijači ne mogu slobodno da navijaju za svog vozača, bez ikakvog rizika, bacanja raznih predmeta na njih ili čak pljuvanja, ali nažalost smo došli do toga. Nadamo se da razumete naš izbor, koji je donet za dobrobit svih članova. Prošle godine smo dobijali pretnje u Muđelu i Mizanu, a da ne pominjemo da je bilo incidenata. Nažalost, postoje navijači svakog vozača koji ne shvataju da rivalstvo između vozača ne treba da dovede do stalnih sukoba između navijača na tribinama“, stoji u saopštenju.

Ovogodišnji Moto GP šampionat startuje Velikom nagradom Katara 20. marta, a trka u Muđelu je šesta po redu i zakazana je za 22. maj.

Komentari / 0

Ostavite komentar