Новак освојио Доху и престигао Надала!

Новак Ђоковић освојио је турнир у Дохи пошто је после невероватног издања савладао Рафаела Надала са 6:1, 6:2.

Тенис 09.01.2016 | 17:37
Новак освојио Доху и престигао Надала!

Први тенисер света одиграо је ванземаљски тенис, па један од најбољих играча у историји није имао никакву шансу иако је играо изузетно добро.

Надал је од почетка покушао нешто да промени у односу на претходне дуеле са Ђоковићем. Играо је изузетно агресивно и добро, слао је дубље лопте, бекхенд му је био сигуран, али је то било довољно само за три гема. Новак је на крају имао 30 винера и 13 неизнуђених грешака, док је Надал уз исти број грешака имао 21 винер мање.

Овом победом Ђоковић је први пут у каријери успео да преокрене највеће ривалство у историји тениса у своју корист. Био је ово 47. међусобни дуел двојице великана и 24. победа првог тенисера света.

Новак је први пут у каријери успео да освоји турнир у Дохи, па сада има округло 60 АТП трофеја у каријери.

Ток меча:

Већ у првом гему Надал је запретио. Српски тенисер добио је прва два поена, али је видно агресивни Надал успео да добије наредна три и избори се за брејк шансу. Новак је ипак успео да се извуче и добије уводни гем.

Српски тенисер је одмах узвратио агреисвном игром. Већ у другом гему је стигао до три везане брејк прилике. Прву је Надал спасао ас ударцем, али код друге није имао шансу - 2:0.

Квалитет тениса је од самог почетка био на врхунском нивоу. Надал је слао дубоке и снажне ударце са основне линије, али је и Ђоковић био изузетно агреисван. Српски тенисер успео је без већих проблема да потврди брејк. Имао је Новак полуприлику и у четвртом гему, али је Надал добро одсервирао на 30:30 и уписао се на семафор.

Надал је играо изузетно добро, али и поред тога је деловало потпуно другачије на семафору. Разлог је била невероватна игра Ђоковића. Српски тенисер у шестом гему је одиграо неколико фантастичних поена, направио је нови брејк бекхенд дијагоналом, а онда је рутински одсервирао за 1-0 (6:1).

Већ у првом гему другог сета Ђоковић је продужио серију добијених гемова. Надал је спасао две везане брејк шансе, али је код треће био превише агресиван и Новак је направио нови брејк.

Надал је уз доста муке успео да смањи на 2:1, али је Ђоковић лако добијао своје сервис гемове, иако је Шпанац играо изузетно добро. Наставио је Ђоковић са бруталним тенисом иако је имао велику предности и у петом гему је направио још један брејк - 4:1.

До краја меча Ђоковић је додатно 'пустио руку'. Надал је освојио још један гем, али је у финишу меча деловао потпуно изгубљено на терену - 6:1, 6:2.

Извор: Б92

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Анонимус

09.01.2016 17:38

Краљ остаје краљ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

09.01.2016 18:04

Браво Ноле!

Name

Научник

09.01.2016 18:52

Кога још озбиљног интересује Ђоковић и његово гањање лоптице. Озбиљне људе интересује приверда, фабрике, рад, производња. Људи ће након гледање пребацивања лоптица поново да се врате у своју мишју рупу, и наставе таворење и ништавној егзистенцији, док те власти убијају, одизумају будућност овом народу. Освестите се људи, видиш да нам све отимају капиталисти-глобалисти, док сте ви, гледали светске спортове на телевизији, одузели су нам привреду, срушили фабрике, задужили нас да нико то не може вратити, а народ и даље не одустаје од заглупљујућег гледање тениса, фудбала, кошакре. Мислите да ће вам Новак некада дати неки динар кад будете просили. Неће те не познавати. Она не плаћа порез држави. Он је збрисао одавде. Због таквих типова као он, уништава се радничка класа, упропаштава омладина. Од је плаћен безвредним новцем Федералних резерви, глобалистима није никакав проблем да наштамапју те милионе долара, на које ће дати новаку чек. Али је проблам кад се од са тим десетинама милиона врати у Србију и сиротињу почне да израбљује. Сав народ долази у ропски положај у односу на њега. То су смишљено урадили да побију што више народа. Тако се безвреним новцем који дају Ђоковићу да залуђује народ истовремено тај народ окупира јер сиромашни народ пада у ропство привтаника-капиталисти у које спада и Ђоковић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор матиц

09.01.2016 18:54

Браво Ноле воли те Србија а да ти несто казем никад нема повлацења а ни предаје

ОДГОВОРИТЕ
Name

труе

09.01.2016 21:13

Науцнице....не сери!

ОДГОВОРИТЕ