Novak osvojio Dohu i prestigao Nadala!

Novak Đoković osvojio je turnir u Dohi pošto je posle neverovatnog izdanja savladao Rafaela Nadala sa 6:1, 6:2.

Tenis 09.01.2016 | 17:37
Novak osvojio Dohu i prestigao Nadala!

Prvi teniser sveta odigrao je vanzemaljski tenis, pa jedan od najboljih igrača u istoriji nije imao nikakvu šansu iako je igrao izuzetno dobro.

Nadal je od početka pokušao nešto da promeni u odnosu na prethodne duele sa Đokovićem. Igrao je izuzetno agresivno i dobro, slao je dublje lopte, bekhend mu je bio siguran, ali je to bilo dovoljno samo za tri gema. Novak je na kraju imao 30 vinera i 13 neiznuđenih grešaka, dok je Nadal uz isti broj grešaka imao 21 viner manje.

Ovom pobedom Đoković je prvi put u karijeri uspeo da preokrene najveće rivalstvo u istoriji tenisa u svoju korist. Bio je ovo 47. međusobni duel dvojice velikana i 24. pobeda prvog tenisera sveta.

Novak je prvi put u karijeri uspeo da osvoji turnir u Dohi, pa sada ima okruglo 60 ATP trofeja u karijeri.

Tok meča:

Već u prvom gemu Nadal je zapretio. Srpski teniser dobio je prva dva poena, ali je vidno agresivni Nadal uspeo da dobije naredna tri i izbori se za brejk šansu. Novak je ipak uspeo da se izvuče i dobije uvodni gem.

Srpski teniser je odmah uzvratio agreisvnom igrom. Već u drugom gemu je stigao do tri vezane brejk prilike. Prvu je Nadal spasao as udarcem, ali kod druge nije imao šansu - 2:0.

Kvalitet tenisa je od samog početka bio na vrhunskom nivou. Nadal je slao duboke i snažne udarce sa osnovne linije, ali je i Đoković bio izuzetno agreisvan. Srpski teniser uspeo je bez većih problema da potvrdi brejk. Imao je Novak polupriliku i u četvrtom gemu, ali je Nadal dobro odservirao na 30:30 i upisao se na semafor.

Nadal je igrao izuzetno dobro, ali i pored toga je delovalo potpuno drugačije na semaforu. Razlog je bila neverovatna igra Đokovića. Srpski teniser u šestom gemu je odigrao nekoliko fantastičnih poena, napravio je novi brejk bekhend dijagonalom, a onda je rutinski odservirao za 1-0 (6:1).

Već u prvom gemu drugog seta Đoković je produžio seriju dobijenih gemova. Nadal je spasao dve vezane brejk šanse, ali je kod treće bio previše agresivan i Novak je napravio novi brejk.

Nadal je uz dosta muke uspeo da smanji na 2:1, ali je Đoković lako dobijao svoje servis gemove, iako je Španac igrao izuzetno dobro. Nastavio je Đoković sa brutalnim tenisom iako je imao veliku prednosti i u petom gemu je napravio još jedan brejk - 4:1.

Do kraja meča Đoković je dodatno 'pustio ruku'. Nadal je osvojio još jedan gem, ali je u finišu meča delovao potpuno izgubljeno na terenu - 6:1, 6:2.

Izvor: B92

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Anonimus

09.01.2016 17:38

Kralj ostaje kralj.

ODGOVORITE
Name

Goran

09.01.2016 18:04

Bravo Nole!

Name

Naučnik

09.01.2016 18:52

Koga još ozbiljnog interesuje Đoković i njegovo ganjanje loptice. Ozbiljne ljude interesuje priverda, fabrike, rad, proizvodnja. Ljudi će nakon gledanje prebacivanja loptica ponovo da se vrate u svoju mišju rupu, i nastave tavorenje i ništavnoj egzistenciji, dok te vlasti ubijaju, odizumaju budućnost ovom narodu. Osvestite se ljudi, vidiš da nam sve otimaju kapitalisti-globalisti, dok ste vi, gledali svetske sportove na televiziji, oduzeli su nam privredu, srušili fabrike, zadužili nas da niko to ne može vratiti, a narod i dalje ne odustaje od zaglupljujućeg gledanje tenisa, fudbala, košakre. Mislite da će vam Novak nekada dati neki dinar kad budete prosili. Neće te ne poznavati. Ona ne plaća porez državi. On je zbrisao odavde. Zbog takvih tipova kao on, uništava se radnička klasa, upropaštava omladina. Od je plaćen bezvrednim novcem Federalnih rezervi, globalistima nije nikakav problem da naštamapju te milione dolara, na koje će dati novaku ček. Ali je problam kad se od sa tim desetinama miliona vrati u Srbiju i sirotinju počne da izrabljuje. Sav narod dolazi u ropski položaj u odnosu na njega. To su smišljeno uradili da pobiju što više naroda. Tako se bezvrenim novcem koji daju Đokoviću da zaluđuje narod istovremeno taj narod okupira jer siromašni narod pada u ropstvo privtanika-kapitalisti u koje spada i Đoković.

ODGOVORITE
Name

Igor matic

09.01.2016 18:54

Bravo Nole voli te Srbija a da ti nesto kazem nikad nema povlacenja a ni predaje

ODGOVORITE
Name

true

09.01.2016 21:13

Naucnice....ne seri!

ODGOVORITE