Мостар се опростио од страдалих студената

У Мостару је данас организован последњи испраћај за четворо студената мостарског Свеучилишта из Хрватске, који су страдали пре два дана у саобраћајној несрећи у месту Бијела.

Босна и Херцеговина 21.12.2015 | 18:00
Мостар се опростио од страдалих студената

На испраћају, који су организовали град Мостар, Херцеговачко-неретвански кантон, Свеучилиште у Мостару и Генерални конзулат Хрватске у Мостару, биле су породице страдалих, велики број студената, грађана и представника власти.

Премијер Херцеговачко-неретванског кантона Невенко Херцег рекао је да је ово четворо младих било и биће најлепши мост који повезује равну Славонију и кршевиту Херцеговину.

"У Херцеговини ће живети успомена на вас који сте отишли на неко боље и лепше место на којем ћемо се поновно наћи", рекао је Херцег.

Од студената су се опростили и градоначелник Мостара Љубо Бешлић и генерални конзул Хрватске у Мостару Драган Матијевић.

Пре испраћаја, у организацији мостарског Свеучилишта, у Хрватском дому херцега Стјепана Косаче одржан је комеморативни скуп.

Ректор Свеучилишта Љерка Остојић рекла је да је ово најтужнији скуп у историји те установе.

Студенти из Хрватске Домагој Росо (25), Тена Врачевић (25), Антонија Шарић (22) и Вјекослав Божановић (24) погинули су 19. децембра у месту Бијела северно од Мостара, када су слетели аутомобилом у Неретву док су се возили кућама за Божић.

Једини преживели је Стјепан Бошковић (21) који је успео да исплива и налази се ван животне опасности.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Бања Лука

21.12.2015 17:12

Породицама, искрено саучешће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

21.12.2015 20:45

Породици саучешће у овој великој трагедији и жалости!

ОДГОВОРИТЕ