Mostar se oprostio od stradalih studenata

U Mostaru je danas organizovan poslednji ispraćaj za četvoro studenata mostarskog Sveučilišta iz Hrvatske, koji su stradali pre dva dana u saobraćajnoj nesreći u mestu Bijela.

Bosna i Hercegovina 21.12.2015 | 18:00
Mostar se oprostio od stradalih studenata

Na ispraćaju, koji su organizovali grad Mostar, Hercegovačko-neretvanski kanton, Sveučilište u Mostaru i Generalni konzulat Hrvatske u Mostaru, bile su porodice stradalih, veliki broj studenata, građana i predstavnika vlasti.

Premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenko Herceg rekao je da je ovo četvoro mladih bilo i biće najlepši most koji povezuje ravnu Slavoniju i krševitu Hercegovinu.

"U Hercegovini će živeti uspomena na vas koji ste otišli na neko bolje i lepše mesto na kojem ćemo se ponovno naći", rekao je Herceg.

Od studenata su se oprostili i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i generalni konzul Hrvatske u Mostaru Dragan Matijević.

Pre ispraćaja, u organizaciji mostarskog Sveučilišta, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače održan je komemorativni skup.

Rektor Sveučilišta Ljerka Ostojić rekla je da je ovo najtužniji skup u istoriji te ustanove.

Studenti iz Hrvatske Domagoj Roso (25), Tena Vračević (25), Antonija Šarić (22) i Vjekoslav Božanović (24) poginuli su 19. decembra u mestu Bijela severno od Mostara, kada su sleteli automobilom u Neretvu dok su se vozili kućama za Božić.

Jedini preživeli je Stjepan Bošković (21) koji je uspeo da ispliva i nalazi se van životne opasnosti.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Banja Luka

21.12.2015 17:12

Porodicama, iskreno saučešće.

ODGOVORITE
Name

Dragan

21.12.2015 20:45

Porodici saučešće u ovoj velikoj tragediji i žalosti!

ODGOVORITE