ЕЛ: Ц. Звезда - Бајерн, реакције...

Херој вечери Марко Гудурић: Ни сањао нисам! “Показали смо колико смо јаки”, сумирао је утиске Звездин јунак после пласманау ТОП 16 фазе Евролиге. Цирбес се храни енергијом публике: Увек узвраћамо ударац! "Гудурић је одиграо у завршници попут великих имена", каже Мајк. Радоњић: Стварно ће Европа да прича о нама! А деловали смо изгубљено у једном тренутку...Није желео Радоњић да коментарише изјаву Светислава Пешића који је рекао да су судије имале лош критеријум. Савановић задивљен: Звезда је одиграла као да је најстарија екипа у Евролиги!

Кошарка 19.12.2015 | 08:20
ЕЛ: Ц. Звезда - Бајерн, реакције...

Странци се доводе да би правили разлику, деца из омладинског погона се у игру уводе не би ли полако стасавала у асове и у перспективи клубу доносила профит. Али Марко Гудурић је бриљантном партијом против Бајерна Црвеној звезди донео много више – резултат, а он би у спорту требало да је најбитнији. Одиграо је као да иза себе има "милион" јаких евролигашких утакмица, преузимао одговорност када друге лопта није слушала, речју – јунак вечери!
"Сан сваког младог играча је да реши овако важан меч пред својим навијачима. Искрено, нисам ни сањао да ћу успети то да урадим овако млад", биле су прве импресије 20-годишњег кошаркаша после 16 поена за победу против Бајерна и пласман у ТОП 16 фазе Евролиге.

И није само бројка оно што је одушевило црвено-беле навијаче. Већина тих поена постигнута је баш у тренуцима када се меч ломио. Гудурић, ипак, чврсто стоји на земљи, свестан да ће као индивидуа најбоље расти како и тим буде растао.
"Играо сам као и сваки дан, али знам да је на мени да наставим да радим. Имали смо много проблема од самог почетка такмичења, међутим показали смо колико смо јаки. Хвала навијачима", рекао је Гудурић за крај вечери коју ће памтити цео живот.

Црвена звезда је успела да прође у ТОП 16 фазу, а стандардно је један од најбољих на терену био је Мајк Цирбес који је постигао 17 поена и константно се рвао са Дионом Томпсоном и Душком Савановићем под кошем. Ипак, издржао је све, а он и нејгов тим су и физички и резултатски издржали и узвратили ударац.
"Стварно сам уморан, али био је ово сјајан меч, имали смо успоне и падове, али смо успели. Постали смо сјајан тим. Никада не престајемо да се боримо и да узвратимо ударац. Срећан сам што смо успели и то после повратка. Ово нам много значи на пољу самопоуздања. То је веома важно! Увек морам ода се држимо заједно, а овакве утакмице нам помажу у томе", рекао је Цирбес.

Наравно, истакао је публику и игру Марка Гудурића...
"Публика је увек била ту! Такође, нико од нас није желео да престане да се бори и веома је важно што смо победили. Гудурић се увек појави када нам је потребан. Играо је у финишу попут великих имена", каже Звездин Немац.

Цирбес већ гледа напред, али најављује и малу прославу.
"Имамо два веома тешка такмичења али смо навикли на то. Навикли смо на тешке утакмице. Срећни смо због победе, прославићемо и спремамо се за Подгорицу. Морам да кажем да је мени небитно да ли играмо против екипе из Немачке или неке друге земље, важно је само да победимо", закључио је Цирбес.

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић после победе над Бајерном и пласмана у Топ 16 Евролиге рекао је да екипа имала проблема са притиском на овој утакмици, али да је још једном показала шампионски квалитет.

Није желео Радоњић да коментарише изјаву Светислава Пешића који је рекао да су судије имале лош критеријум.

Подсетио је Радоњић и на проблеме са којима се екипа суочавала од почетка сезоне.
“Ми сви у клубу знамо кроз шта смо прошли. Морам да признам да сам ове сезоне имао најтежи задатак. Тражила се титула, било је и овога и онога.... Долазак нових играча, најтежа група убедљиво у Евролиги. Деловали смо у једном моменту изгубљени, а сада славимо улазак у Топ 16. Јако сам поносан на момке“, истакао је Радоњић.

Није желео Радоњић да коментарише изјаву Светислава Пешића који је рекао да су судије имале лош критеријум.
“Честитке играчима, рекао сам пре меча да ће Европа причати о овоме. И причаће се... Притисак је у једном тренутку меча отишао на нашу страну. Бајерн је ухватио ритам у другој четвртини, па су наставили у трећем делу. Деловало је као да имају контролу, али опет је завршница била наша. Ове године добро стојимо са завршницама“, анализирао је Радоњић на конференцији за новинаре.

Тренер црвено-белих додао је и да је јасно како је Звезда сада већ направила озбиљан систем у европским оквирима.
“Направљен је добар амбијент, систем, већ може да се прича о томе. Играчи се уклапају и брже него што смо очекивали. Добар пример за то је Квинси Милер“

Црногорски стручњак казао је и да се радује што ће навијачи Црвене звезде моћи да гледају најквалитетније европске екипе и у наставку сезоне.
“Трећа сезона у Евролиги, имали смо фантастичне резултате. Сада да седнемо и хладне главе анализирамо један нови моменат. Знамо шта АБА лига доноси. Чека нас још 14 мечева у Евролиги и борба за горњи део табеле на Јадрану. Знамо ипак од чега живимо, морамо да видимо у ком правцу идемо. Доноси нам Евролига пуно на терену и ван њега. Пре свега мислим на финансијски бенефит“, објаснио је он.

Савановић задивљен: Звезда је одиграла као да је најстарија екипа у Евролиги!

"Одиграли су најбоље баш када је требало. Мислим да на овај начин сазревају млади играчи као што су Гудурић и Милер. Желим им заиста сву срећу", рекао је српски кошаркаш.

Феноменални Душко Савановић био је велики камен спотицања на вечерашњем путу Црвене звезде ка ТОП 16 фази Евролиге, али срећом по изабранике Дејана Радоњића вечерас није успео да сруши велику наду препуне хале Пионир, иако је у једном тренутку изгледало као да је на добром путу да то учини.

Српски кошаркаш после меча био је задивљен начином на који се млади тим црвено-белих вратио у игру.
"Недефинисна игра и једног и другог тима, Звезда је доживела пад током меча, ми смо у трећој четвртини дошли до 11 поена разлике, али су нас стисли на крају. Одиграли су као да су најстарија екипа у Евролиги. Било је сигурних одлука и добрих момената са њихове стране, добрих поставки напада. Одиграли су најбоље баш када је требало", рекао је Савановић.

Крилни кошаркаш минхенског Бајерна сматра да су управо вечерашњи мечеви идеални за "одрастање" талентованих играча.
"Мислим да на овај начин сазревају млади играчи, као је Гудурић, али и Милер који је такође млад. Желим им заиста сву срећу. Није могла да буде лепша борби за ТОП 16. Да играм још десет година волео бих да буде увек оваква завршница, пред оваквом публиком у Пиониру. Јер ово је заиста драж кошарке", рекао је Савановић.

Коментари / 0

Оставите коментар