EL: C. Zvezda - Bajern, reakcije...

Heroj večeri Marko Gudurić: Ni sanjao nisam! “Pokazali smo koliko smo jaki”, sumirao je utiske Zvezdin junak posle plasmanau TOP 16 faze Evrolige. Cirbes se hrani energijom publike: Uvek uzvraćamo udarac! "Gudurić je odigrao u završnici poput velikih imena", kaže Majk. Radonjić: Stvarno će Evropa da priča o nama! A delovali smo izgubljeno u jednom trenutku...Nije želeo Radonjić da komentariše izjavu Svetislava Pešića koji je rekao da su sudije imale loš kriterijum. Savanović zadivljen: Zvezda je odigrala kao da je najstarija ekipa u Evroligi!

Košarka 19.12.2015 | 08:20
EL: C. Zvezda - Bajern, reakcije...

Stranci se dovode da bi pravili razliku, deca iz omladinskog pogona se u igru uvode ne bi li polako stasavala u asove i u perspektivi klubu donosila profit. Ali Marko Gudurić je briljantnom partijom protiv Bajerna Crvenoj zvezdi doneo mnogo više – rezultat, a on bi u sportu trebalo da je najbitniji. Odigrao je kao da iza sebe ima "milion" jakih evroligaških utakmica, preuzimao odgovornost kada druge lopta nije slušala, rečju – junak večeri!
"San svakog mladog igrača je da reši ovako važan meč pred svojim navijačima. Iskreno, nisam ni sanjao da ću uspeti to da uradim ovako mlad", bile su prve impresije 20-godišnjeg košarkaša posle 16 poena za pobedu protiv Bajerna i plasman u TOP 16 faze Evrolige.

I nije samo brojka ono što je oduševilo crveno-bele navijače. Većina tih poena postignuta je baš u trenucima kada se meč lomio. Gudurić, ipak, čvrsto stoji na zemlji, svestan da će kao individua najbolje rasti kako i tim bude rastao.
"Igrao sam kao i svaki dan, ali znam da je na meni da nastavim da radim. Imali smo mnogo problema od samog početka takmičenja, međutim pokazali smo koliko smo jaki. Hvala navijačima", rekao je Gudurić za kraj večeri koju će pamtiti ceo život.

Crvena zvezda je uspela da prođe u TOP 16 fazu, a standardno je jedan od najboljih na terenu bio je Majk Cirbes koji je postigao 17 poena i konstantno se rvao sa Dionom Tompsonom i Duškom Savanovićem pod košem. Ipak, izdržao je sve, a on i nejgov tim su i fizički i rezultatski izdržali i uzvratili udarac.
"Stvarno sam umoran, ali bio je ovo sjajan meč, imali smo uspone i padove, ali smo uspeli. Postali smo sjajan tim. Nikada ne prestajemo da se borimo i da uzvratimo udarac. Srećan sam što smo uspeli i to posle povratka. Ovo nam mnogo znači na polju samopouzdanja. To je veoma važno! Uvek moram oda se držimo zajedno, a ovakve utakmice nam pomažu u tome", rekao je Cirbes.

Naravno, istakao je publiku i igru Marka Gudurića...
"Publika je uvek bila tu! Takođe, niko od nas nije želeo da prestane da se bori i veoma je važno što smo pobedili. Gudurić se uvek pojavi kada nam je potreban. Igrao je u finišu poput velikih imena", kaže Zvezdin Nemac.

Cirbes već gleda napred, ali najavljuje i malu proslavu.
"Imamo dva veoma teška takmičenja ali smo navikli na to. Navikli smo na teške utakmice. Srećni smo zbog pobede, proslavićemo i spremamo se za Podgoricu. Moram da kažem da je meni nebitno da li igramo protiv ekipe iz Nemačke ili neke druge zemlje, važno je samo da pobedimo", zaključio je Cirbes.

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić posle pobede nad Bajernom i plasmana u Top 16 Evrolige rekao je da ekipa imala problema sa pritiskom na ovoj utakmici, ali da je još jednom pokazala šampionski kvalitet.

Nije želeo Radonjić da komentariše izjavu Svetislava Pešića koji je rekao da su sudije imale loš kriterijum.

Podsetio je Radonjić i na probleme sa kojima se ekipa suočavala od početka sezone.
“Mi svi u klubu znamo kroz šta smo prošli. Moram da priznam da sam ove sezone imao najteži zadatak. Tražila se titula, bilo je i ovoga i onoga.... Dolazak novih igrača, najteža grupa ubedljivo u Evroligi. Delovali smo u jednom momentu izgubljeni, a sada slavimo ulazak u Top 16. Jako sam ponosan na momke“, istakao je Radonjić.

Nije želeo Radonjić da komentariše izjavu Svetislava Pešića koji je rekao da su sudije imale loš kriterijum.
“Čestitke igračima, rekao sam pre meča da će Evropa pričati o ovome. I pričaće se... Pritisak je u jednom trenutku meča otišao na našu stranu. Bajern je uhvatio ritam u drugoj četvrtini, pa su nastavili u trećem delu. Delovalo je kao da imaju kontrolu, ali opet je završnica bila naša. Ove godine dobro stojimo sa završnicama“, analizirao je Radonjić na konferenciji za novinare.

Trener crveno-belih dodao je i da je jasno kako je Zvezda sada već napravila ozbiljan sistem u evropskim okvirima.
“Napravljen je dobar ambijent, sistem, već može da se priča o tome. Igrači se uklapaju i brže nego što smo očekivali. Dobar primer za to je Kvinsi Miler“

Crnogorski stručnjak kazao je i da se raduje što će navijači Crvene zvezde moći da gledaju najkvalitetnije evropske ekipe i u nastavku sezone.
“Treća sezona u Evroligi, imali smo fantastične rezultate. Sada da sednemo i hladne glave analiziramo jedan novi momenat. Znamo šta ABA liga donosi. Čeka nas još 14 mečeva u Evroligi i borba za gornji deo tabele na Jadranu. Znamo ipak od čega živimo, moramo da vidimo u kom pravcu idemo. Donosi nam Evroliga puno na terenu i van njega. Pre svega mislim na finansijski benefit“, objasnio je on.

Savanović zadivljen: Zvezda je odigrala kao da je najstarija ekipa u Evroligi!

"Odigrali su najbolje baš kada je trebalo. Mislim da na ovaj način sazrevaju mladi igrači kao što su Gudurić i Miler. Želim im zaista svu sreću", rekao je srpski košarkaš.

Fenomenalni Duško Savanović bio je veliki kamen spoticanja na večerašnjem putu Crvene zvezde ka TOP 16 fazi Evrolige, ali srećom po izabranike Dejana Radonjića večeras nije uspeo da sruši veliku nadu prepune hale Pionir, iako je u jednom trenutku izgledalo kao da je na dobrom putu da to učini.

Srpski košarkaš posle meča bio je zadivljen načinom na koji se mladi tim crveno-belih vratio u igru.
"Nedefinisna igra i jednog i drugog tima, Zvezda je doživela pad tokom meča, mi smo u trećoj četvrtini došli do 11 poena razlike, ali su nas stisli na kraju. Odigrali su kao da su najstarija ekipa u Evroligi. Bilo je sigurnih odluka i dobrih momenata sa njihove strane, dobrih postavki napada. Odigrali su najbolje baš kada je trebalo", rekao je Savanović.

Krilni košarkaš minhenskog Bajerna smatra da su upravo večerašnji mečevi idealni za "odrastanje" talentovanih igrača.
"Mislim da na ovaj način sazrevaju mladi igrači, kao je Gudurić, ali i Miler koji je takođe mlad. Želim im zaista svu sreću. Nije mogla da bude lepša borbi za TOP 16. Da igram još deset godina voleo bih da bude uvek ovakva završnica, pred ovakvom publikom u Pioniru. Jer ovo je zaista draž košarke", rekao je Savanović.

Komentari / 0

Ostavite komentar