ЕЛ: ''Делије'', сад почиње оно најбоље и најљепше!

У Београд стижу Саша Ђорђевић, Жељко Обрадовић, Богдан Богдановић и Цедевита! Црвено-бели ће играти у новоформираној групи Е заједно са Фенербахчеом, Панатинаикосом, Локомотивом, Дарушафаком, Цедевитом.

 

Кошарка 19.12.2015 | 09:00
ЕЛ: ''Делије'', сад почиње оно најбоље и најљепше!

А сада креће оно право. Кошаркаши Црвене звезде победом над Бајерном пласирали су се у ТОП 16 фазу Евролиге и навијачима пријуштили седам загарантованих спектакуларних мечева.

Црвено-бели ће ићи у новоформирану групу Е (пошто су били трећи у својој групи), где ће им друштво правити великани попут Фенербахчеа и Панатинаикоса. Нема сумње да ће дуели са Зеленима из Атина имати и трећу димензију због добро познатих навијачих релација, као и чињенице да ПАО предводи Александар Ђорђевић.

Звезду очекују нови дуели са Фенером. Такође, у Београд стиже и хрватски представник Цедевита. Први пут после 1998.године црвено-бели ће укрстити копља са комшијама из Загреба (тада је била Цибона), а на том мечу добродошлицу Цедевити ће „пожелети“ и Делије које не иду организовано на мечеве регионалног такмичења.

Победама Ефеса над Олимпијакосом у Пиреју (68:81) и ЦСКА над Уникахом у Малаги (76:88) отклоњене су и последње две дилеме по питању састава Е и Г група Топ 16 фазе.

Кошаркаши Црвене звезде ће од 29. децембра до 8. априла по двокружном бод систему играти против Фенербахчеа (први у А групи), Ефеса (Б2), Панатинаикоса (Ц3), Дарушафаке (Д4), Локомотиве Кубањ (Ц1), Уникахе (Д2) и Цедевите (Б4)!

Дакле, Дејану Радоњићу и његовим изабраницима предстоје чак три гостовања у Истанбулу, граду чије име због убиства Марка Ивковића 2014. године увек на специфичан начин "одзвања" у ушима поклоника црвено-беле боје.

Са Фенербахчеом (Обрадовић, Богдановић, Калинић) већ је играла у првој фази, Ефес (Ивковић, Крстић) и Дарушафака су такође јаки, али добро је да Галатасараја нема у комбинацији...

Биће занимљиво и против Панатинаикоса (Ђорђевић, Радуљица, Кузмић), са којим Звезда има "наслеђено" ривалство због пријатељских односа са Олимпијакосом, Уникахе (Марковић, Недовић), као и Цедевите, која је наравно и конкурент за највиши пласман у АБА лиги.

Занимљиво је да је ЦСКА могао да бира у коју ће групу и да је игром без калкулација против Уникахе "изабрао" увек неугодни Олимпијакос (Б1), Барселону (Ц2), Бамберг (Д3), актуелног првака Европе, Реал Мадрид (А4), локалног ривала Химки (А2), Лаборал Кућу (Б3) и Жалгирис (Ц4).

ГРУПЕ Е

Фенербахче (Турска)

Ефес (Турска)

Панатинаикос

Дарушафака

Локомотива

Уникаха (Шпанија)

Црвена звезда

Цедевита

Коментари / 0

Оставите коментар