EL: ''Delije'', sad počinje ono najbolje i najljepše!

U Beograd stižu Saša Đorđević, Željko Obradović, Bogdan Bogdanović i Cedevita! Crveno-beli će igrati u novoformiranoj grupi E zajedno sa Fenerbahčeom, Panatinaikosom, Lokomotivom, Darušafakom, Cedevitom.

 

Košarka 19.12.2015 | 09:00
EL: ''Delije'', sad počinje ono najbolje i najljepše!

A sada kreće ono pravo. Košarkaši Crvene zvezde pobedom nad Bajernom plasirali su se u TOP 16 fazu Evrolige i navijačima prijuštili sedam zagarantovanih spektakularnih mečeva.

Crveno-beli će ići u novoformiranu grupu E (pošto su bili treći u svojoj grupi), gde će im društvo praviti velikani poput Fenerbahčea i Panatinaikosa. Nema sumnje da će dueli sa Zelenima iz Atina imati i treću dimenziju zbog dobro poznatih navijačih relacija, kao i činjenice da PAO predvodi Aleksandar Đorđević.

Zvezdu očekuju novi dueli sa Fenerom. Takođe, u Beograd stiže i hrvatski predstavnik Cedevita. Prvi put posle 1998.godine crveno-beli će ukrstiti koplja sa komšijama iz Zagreba (tada je bila Cibona), a na tom meču dobrodošlicu Cedeviti će „poželeti“ i Delije koje ne idu organizovano na mečeve regionalnog takmičenja.

Pobedama Efesa nad Olimpijakosom u Pireju (68:81) i CSKA nad Unikahom u Malagi (76:88) otklonjene su i poslednje dve dileme po pitanju sastava E i G grupa Top 16 faze.

Košarkaši Crvene zvezde će od 29. decembra do 8. aprila po dvokružnom bod sistemu igrati protiv Fenerbahčea (prvi u A grupi), Efesa (B2), Panatinaikosa (C3), Darušafake (D4), Lokomotive Kubanj (C1), Unikahe (D2) i Cedevite (B4)!

Dakle, Dejanu Radonjiću i njegovim izabranicima predstoje čak tri gostovanja u Istanbulu, gradu čije ime zbog ubistva Marka Ivkovića 2014. godine uvek na specifičan način "odzvanja" u ušima poklonika crveno-bele boje.

Sa Fenerbahčeom (Obradović, Bogdanović, Kalinić) već je igrala u prvoj fazi, Efes (Ivković, Krstić) i Darušafaka su takođe jaki, ali dobro je da Galatasaraja nema u kombinaciji...

Biće zanimljivo i protiv Panatinaikosa (Đorđević, Raduljica, Kuzmić), sa kojim Zvezda ima "nasleđeno" rivalstvo zbog prijateljskih odnosa sa Olimpijakosom, Unikahe (Marković, Nedović), kao i Cedevite, koja je naravno i konkurent za najviši plasman u ABA ligi.

Zanimljivo je da je CSKA mogao da bira u koju će grupu i da je igrom bez kalkulacija protiv Unikahe "izabrao" uvek neugodni Olimpijakos (B1), Barselonu (C2), Bamberg (D3), aktuelnog prvaka Evrope, Real Madrid (A4), lokalnog rivala Himki (A2), Laboral Kuću (B3) i Žalgiris (C4).

GRUPE E

Fenerbahče (Turska)

Efes (Turska)

Panatinaikos

Darušafaka

Lokomotiva

Unikaha (Španija)

Crvena zvezda

Cedevita

Komentari / 0

Ostavite komentar