Мамић на слободи, платио 1,8 милиона евра!

Извршни председник загребачког Динама платио кауцију, али неће смети да виђа брата.

Фудбал 18.12.2015 | 22:15
Мамић на слободи, платио 1,8 милиона евра!

Извршни председник Фудбалског клуба Динамо из Загреба Здравко Мамић изашао је око 16.30 из истражног затвора у којем је завршио због сумње у вишемилионске малверзације.

Мамић је пуштен из притвора пошто је доставио суду 14 милиона куна (око 1,8 милиона евра) вредну кауцију и то у готовини око 900.000 евра и још толико у некретнини у власништву пријатеља, која је процењена на око милион евра.

Мамићу је омогућен излазак на слободу, пошто је данас ванрасправно веће загребачког Жупанијског суда одбацило жалбу тужилаштва на одлуку о измењеном предлогу кауције.

Пре изласка из затвора Мамић се пред истражним судијом обавезао да ће се придржавати мера опреза, које укључују забрану контактирања са сведоцима, међу којима је и тренер Динама, његов брат Зоран Мамић.

Најмоћнијем човеку хрватског фудбала суд је раније одредио кауцију од 14 милиона куна (1, 8 милиона евра) у готовини или некретнинама, а он је преко адвоката поручио да ће понудити некретнине својих пријатеља. У првом покушају, он је понудио некретнине као кауцију, али је суд то одбио, па је у другом покушају Мамић понудио кућу једног пријатеља и више од шест милиона куна у готовини.

Из притвора је јуче изашао његов син, фудбалски менаџер Марио Мамић пошто је уплатио кауцију од пет милиона куна.

Кауција је прихваћена и осумњиченом истарском предузетнику Сандру Стипанчићу, а четврти осумњичени у том случају, предузетник Игор Крота није ни понудио кауцију за одбрану са слободе. Истрагом је обухваћен и извршни председник Хрватског фудбалског савеза Дамир Врбановић, али њему није одређен притвор.

По пријави Самосталног сектора за откривање пореских превара, УСКОК је покренуо нову истрагу против Мамића и осталих због "злочиначког удружења и злоупотребе поверења у привредном пословању у саставу злочиначког удружења".

Сумња се да су Мамић и остали преко оф-шор фирми од 2004. из Динама извукли више од десет милиона евра и пола милиона фунти.

Коментари / 0

Оставите коментар