Анализа: Гус у Лондону, Шевченко ''бушио'' Муриња?!

Наредних недеља, а вероватно и месеци, новинари широм света бавиће се отказом Жозеа Муриња у лондонском Челсију.

Фудбал 18.12.2015 | 23:45
Анализа: Гус у Лондону, Шевченко ''бушио'' Муриња?!

Један од најбољих менаџера света отпуштен је после серије очајних резутлата шампиона Енглеске од старта сезоне, пошто 'Плавци' после 16. место на табели после исто толико кола Премијер лиге.

Најпре су се појавиле информације да је Португалац добио отказ због сукоба са играчима, што и није далеко од истине јер је 'Специјални' почео јавно да их критикује у последње време, док је после последњег пораза, већ деветог у сезони, од Лестер Ситија, директно оптужио Едена Азара да је симулирао повреду.

Последња теорија у вези са разлогом због ког се Роман Абрамович захвалио на сарадњи човеку који му је донео три Премијер лиге, четири Лига Купа, ФА Куп и Комјунити Шилд јесте бивши нападач клуба Андреј Шевченко.

Легендарни Украјинац, који се и није наиграо за време првог мандата Жозеа на Стамфорд Бриџу, уписавши нешто више од 50 наступа за три сезоне, наводно је наговорио руског милијардера да је управо у менаџеру проблем.

Уједно, управо је Шева био тај који је саветовао играче да 'минирају' човека који је од њих направио доминантне шампионе.

Такође, Абрамович изузетно цени мишљење једног од најбољих нападача у новијој фудбалској историји, није тајна да је управо он инсистирао на његовом доласку из Милана, док британски медији додају да је Рома 'у помоћ' позвао и Дидијеа Дрогбу, да се врати у Лондон и помогне новом менаџеру заједно са Шевченком.

С друге стране, истовремено су почеле и спекулације ко ће сести у упражњену фотељу после одласка Муриња, а све је извесније да ће то бити Холанђанин Гус Хидинк – што је и наговестио још један бивши играч 'Плаваца' Матеја Кежман.

После првог одласка Португалца са Стамфорд Бриџа као решење је доведен Луис Филипе Сколари, али како се Бразилац није баш најбоље снашао на Острву убрзо је на његово место постављен управо бивши селектор 'Орање', а тада руског националног тима.

Гус је те 2009. успео да освоји ФА Куп, док је у Лиги шампиона заустављен од стране Барселоне (0:0, 1:1) у најблаже речено контраверзном двомечу.

Међутим, иако су га новинари већ усликали на терминалу аеродрома Хитроу у главном граду Енглеске, Холанђанин каже да још ништа није договорено.

"Желим најпре да прикупим што више информација. Челси се налази у изузетно лошој ситуацији, а за тако нешто постоје добрани разлози, очигледно. Пре него што донесем одлуку, желим да имам увид у све", рекао је Хидинк, "Што се меча против Сандерленда тиче, готово сигурно је да ће тренери преузети вођење екипе, а ја ћу можда, у зависности од првих разговора, бити на трибинама".

Осим споменутих тимова и репрезентација, шесдесетдеветогодишњи Хидинк током каријере водио је, између осталих, ПСВ Ајндховен, Фенербахче, Реал Мадрид и Анжи, као и селекције Турске, Аустралије и Јужне Кореје, с којом је играо полуфинале Светског првенства.

Коментари / 0

Оставите коментар